Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Életmód nap időseknek Zalaegerszegen
2018.10.26

Az ezüst generáció testi és lelki egészségét érintő kérdésekről rendeztek életmód napot az idősek hónapja keretében Zalaegerszegen a Keresztury VMK-ban.


A rendezvényen az életmód került fókuszba, ideértve az egészségmegőrzést, az elmagányosodás veszélyét, a szabadidő és a kultúra hatását, a táplálkozási szabályokat, a mozgásszervi problémák kezelését és az aktív élet jelentőségét. A telt házas programon Gecse Péter alpolgármester és dr. Kocsis Gyula köszöntője után dr. Császár Tamás osztályvezető főorvos, Nagy Réka klinikai szakpszichológus, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Liszli Erika dietetikus, fitnesz-Európa-bajnok, dr. Schmidt Béla osztályvezető főorvos, valamint Tóthné Steinhausz Viktória gyógytornász, főiskolai oktató tartott előadást. Zárásként testmozgásra is mód nyílt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben