Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Életmód nap időseknek Zalaegerszegen
2018.10.26

Az ezüst generáció testi és lelki egészségét érintő kérdésekről rendeztek életmód napot az idősek hónapja keretében Zalaegerszegen a Keresztury VMK-ban.


A rendezvényen az életmód került fókuszba, ideértve az egészségmegőrzést, az elmagányosodás veszélyét, a szabadidő és a kultúra hatását, a táplálkozási szabályokat, a mozgásszervi problémák kezelését és az aktív élet jelentőségét. A telt házas programon Gecse Péter alpolgármester és dr. Kocsis Gyula köszöntője után dr. Császár Tamás osztályvezető főorvos, Nagy Réka klinikai szakpszichológus, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Liszli Erika dietetikus, fitnesz-Európa-bajnok, dr. Schmidt Béla osztályvezető főorvos, valamint Tóthné Steinhausz Viktória gyógytornász, főiskolai oktató tartott előadást. Zárásként testmozgásra is mód nyílt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben