Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Fejlesztések a "Szivárvány" Szociális intézményben
2018.10.26

A napokban adták át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő és jelentős energetikai korszerűsítésen átesett bázakerettyei Aranyág Otthont.


A beruházás közel 116.5 millió forintos pályázati segítséggel valósult meg, s  a korszerűsítés révén elérhető hatékony energia felhasználással jelentősen csökkennek a működtetési költségek az intézménynél.

Nagykanizsán a Holdfény otthon kiváltása 525 millió forintból történik meg, melynek eredményeként 60 fogyatékkal élő ellátottat Kanizsán kívül Becsehely, Tótszerdahely és Zalaszentiván településeken új, akadálymentesített, 200 négyzetméteres épületekben helyeznek el.

Az ünnepségen elhangzott: Az itt élők várják, hogy végre családias otthonokba költözhessenek, ezzel új kapuk nyílhatnak meg előttük. A kétszintes Holdfény otthon már nem mindenkinek ideális, ám az intézmény megmarad, hosszú távon idősek otthonaként működhetne tovább.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben