Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Fejlesztések a "Szivárvány" Szociális intézményben
2018.10.26

A napokban adták át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő és jelentős energetikai korszerűsítésen átesett bázakerettyei Aranyág Otthont.


A beruházás közel 116.5 millió forintos pályázati segítséggel valósult meg, s  a korszerűsítés révén elérhető hatékony energia felhasználással jelentősen csökkennek a működtetési költségek az intézménynél.

Nagykanizsán a Holdfény otthon kiváltása 525 millió forintból történik meg, melynek eredményeként 60 fogyatékkal élő ellátottat Kanizsán kívül Becsehely, Tótszerdahely és Zalaszentiván településeken új, akadálymentesített, 200 négyzetméteres épületekben helyeznek el.

Az ünnepségen elhangzott: Az itt élők várják, hogy végre családias otthonokba költözhessenek, ezzel új kapuk nyílhatnak meg előttük. A kétszintes Holdfény otthon már nem mindenkinek ideális, ám az intézmény megmarad, hosszú távon idősek otthonaként működhetne tovább.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben