Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


1956-os megemlékezés a Megyeházán
2018.10.24

 A Megyeháza Deák Ferenc-termében került megrendezésre a megyei 56-os szervezetek és a Zala Megyei Önkormányzat közös ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomés szabadságharc évfordulóján.


A megemlékezésen részt vett a POFOSZ Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zalaegerszegi Tankerület, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Rákóczi Szövetség. Az ünnepség résztvevőit Pácsonyi Imre, a Közgyűlés alelnöke köszöntötte, amit Stárics Rolnad, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület elnökének ünnepi beszéde követett. Az megemlékezésen közreműködött H. Horváth Gyula és az Aranykapu Zenekar. A megemlékezés zárásaként a Megyeháza falán elhelyezett emléktábla koszorúzására került sor.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben