Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


1956-os megemlékezés a Megyeházán
2018.10.24

 A Megyeháza Deák Ferenc-termében került megrendezésre a megyei 56-os szervezetek és a Zala Megyei Önkormányzat közös ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomés szabadságharc évfordulóján.


A megemlékezésen részt vett a POFOSZ Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zalaegerszegi Tankerület, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Rákóczi Szövetség. Az ünnepség résztvevőit Pácsonyi Imre, a Közgyűlés alelnöke köszöntötte, amit Stárics Rolnad, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület elnökének ünnepi beszéde követett. Az megemlékezésen közreműködött H. Horváth Gyula és az Aranykapu Zenekar. A megemlékezés zárásaként a Megyeháza falán elhelyezett emléktábla koszorúzására került sor.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben