Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Magyar – szlovén katasztrófavédelmi gyakorlat
2018.10.16

Az elmúlt évek során a településen többször is előfordult katasztrófahelyzetekre és mentési feladatokra összpontosító, 160 fő részvételével lebonyolított gyakorlat mintegy három millió forint hozzáadott értéket jelentett a község biztonsági rendszerében.


A gyakorlás keretében meghosszabbítottak egy nyúlgátat és védművet alakítottak ki a település legmélyebb pontján, ezáltal olyan magasra állítva a védelmi szintet, amely az eddigi legmagasabb vízállás esetén is megóvja a lakott területeket. A Kerkánál pedig a szlovén társszervek percenként 15 000 liter kapacitású mobil szivattyújával dolgoztak a kölcsönös segítségnyújtás jegyében. Gyakorolták emellett a viharkárok elhárítását  olyan veszélyes fák kivágásával, amelyeket más erőkkel nehezen tudtak volna eltávolítani.

A gyakorlaton a megyei önkormányzat is részt vett együttműködő partnerként. Pácsonyi Imre alelnök elmondta: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre szélsőségesebb időjárási körülményekre kell felkészülni. A megyei önkormányzat kapcsolata a katasztrófavédelmi szervekkel kiváló, bármilyen megkeresésükre gyorsan és szakszerűen reagáltak, legyen szó tartós áramkimaradással kapcsolatos teendőkről, bel- és árvízvédelemről, vagy hatósági feladatokról, tette hozzá az alelnök.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben