Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Magyar – szlovén katasztrófavédelmi gyakorlat
2018.10.16

Az elmúlt évek során a településen többször is előfordult katasztrófahelyzetekre és mentési feladatokra összpontosító, 160 fő részvételével lebonyolított gyakorlat mintegy három millió forint hozzáadott értéket jelentett a község biztonsági rendszerében.


A gyakorlás keretében meghosszabbítottak egy nyúlgátat és védművet alakítottak ki a település legmélyebb pontján, ezáltal olyan magasra állítva a védelmi szintet, amely az eddigi legmagasabb vízállás esetén is megóvja a lakott területeket. A Kerkánál pedig a szlovén társszervek percenként 15 000 liter kapacitású mobil szivattyújával dolgoztak a kölcsönös segítségnyújtás jegyében. Gyakorolták emellett a viharkárok elhárítását  olyan veszélyes fák kivágásával, amelyeket más erőkkel nehezen tudtak volna eltávolítani.

A gyakorlaton a megyei önkormányzat is részt vett együttműködő partnerként. Pácsonyi Imre alelnök elmondta: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre szélsőségesebb időjárási körülményekre kell felkészülni. A megyei önkormányzat kapcsolata a katasztrófavédelmi szervekkel kiváló, bármilyen megkeresésükre gyorsan és szakszerűen reagáltak, legyen szó tartós áramkimaradással kapcsolatos teendőkről, bel- és árvízvédelemről, vagy hatósági feladatokról, tette hozzá az alelnök.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben