Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Magyar – szlovén katasztrófavédelmi gyakorlat
2018.10.16

Az elmúlt évek során a településen többször is előfordult katasztrófahelyzetekre és mentési feladatokra összpontosító, 160 fő részvételével lebonyolított gyakorlat mintegy három millió forint hozzáadott értéket jelentett a község biztonsági rendszerében.


A gyakorlás keretében meghosszabbítottak egy nyúlgátat és védművet alakítottak ki a település legmélyebb pontján, ezáltal olyan magasra állítva a védelmi szintet, amely az eddigi legmagasabb vízállás esetén is megóvja a lakott területeket. A Kerkánál pedig a szlovén társszervek percenként 15 000 liter kapacitású mobil szivattyújával dolgoztak a kölcsönös segítségnyújtás jegyében. Gyakorolták emellett a viharkárok elhárítását  olyan veszélyes fák kivágásával, amelyeket más erőkkel nehezen tudtak volna eltávolítani.

A gyakorlaton a megyei önkormányzat is részt vett együttműködő partnerként. Pácsonyi Imre alelnök elmondta: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre szélsőségesebb időjárási körülményekre kell felkészülni. A megyei önkormányzat kapcsolata a katasztrófavédelmi szervekkel kiváló, bármilyen megkeresésükre gyorsan és szakszerűen reagáltak, legyen szó tartós áramkimaradással kapcsolatos teendőkről, bel- és árvízvédelemről, vagy hatósági feladatokról, tette hozzá az alelnök.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben