Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult Kustánszeg több útja
2018.10.11

Pénteken tartott ünnepség keretében vehették át a falu lakói a beruházások eredményét.


Az avatáson elhangzott hogy a Jókai és a paraszai falurészben található Dessewffy utcában két-két szakaszt újítottak fel, és ezzel a 485 lakost számláló település belterületi útjai rendezetté váltak. A 11,3 millió forintot megközelítő értékű munkálatokra pályázat alapján közel 9,6 millió forint feladatellátási támogatást kapott a település, ezt egészítették ki 1,7 millió forint önrésszel.

Az önkormányzatnak, az orvosi rendelőnek és a könyvtárnak helyet adó épület előtti udvar térkövezését is pályázati támogatással valósították meg. A kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázaton egymillió forintot kaptak. Ez egészült ki 860 ezer forint önrésszel. Köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: A vidék megtartóképességét erősítik a települések méretéhez, igényeihez igazodó fejlesztések és felújítások. Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke pedig felidézte, hogy az elmúlt időszakban európai uniós támogatásból 23 milliárd forintot költöttek fejlesztésekre a megyében, és ezek jelentős része az aprófalvakba került.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben