Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult integrált közösségi szolgáltató tér Surdon
2018.10.11

A napokban avatták fel ünnepélyesen a megszépült integrált közösségi szolgáltató teret a falu központjában.


A közösségi eseményeknek otthont adó épületet 2011-ben alakították ki a korábbi művelődési házból a Vidékfejlesztési program több mint 50 millió forintos támogatása segítségével. A korszerűsítés során azonban néhány munkát nem tudtak elvégezni,  ezért tavaly ismét pályázatot nyújtottak be. Az eseményen elhangzott, hogy a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően térkő borítású járdát tudtak kialakítani az épület előtt, közel 1,3 millió forintból. Saját források és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közel 20 millió forintos támogatása segítségével pedig felújították a bejáratok burkolatát, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a világítást, új színt kaptak a helyiségek, a színpad függönyét automatizálták, új játékokat vásároltak a gyermekek részére

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt a surdi fejlesztésekről, s hangsúlyozta: a település vezetése mellett mindez a helybéliek munkáját is dicséri. Kiemelte, hogy a zalai településeken összesen mintegy 23 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések ebben a kormányzati ciklusban fejlesztések.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben