Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult integrált közösségi szolgáltató tér Surdon
2018.10.11

A napokban avatták fel ünnepélyesen a megszépült integrált közösségi szolgáltató teret a falu központjában.


A közösségi eseményeknek otthont adó épületet 2011-ben alakították ki a korábbi művelődési házból a Vidékfejlesztési program több mint 50 millió forintos támogatása segítségével. A korszerűsítés során azonban néhány munkát nem tudtak elvégezni,  ezért tavaly ismét pályázatot nyújtottak be. Az eseményen elhangzott, hogy a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően térkő borítású járdát tudtak kialakítani az épület előtt, közel 1,3 millió forintból. Saját források és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közel 20 millió forintos támogatása segítségével pedig felújították a bejáratok burkolatát, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a világítást, új színt kaptak a helyiségek, a színpad függönyét automatizálták, új játékokat vásároltak a gyermekek részére

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt a surdi fejlesztésekről, s hangsúlyozta: a település vezetése mellett mindez a helybéliek munkáját is dicséri. Kiemelte, hogy a zalai településeken összesen mintegy 23 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések ebben a kormányzati ciklusban fejlesztések.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben