Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult integrált közösségi szolgáltató tér Surdon
2018.10.11

A napokban avatták fel ünnepélyesen a megszépült integrált közösségi szolgáltató teret a falu központjában.


A közösségi eseményeknek otthont adó épületet 2011-ben alakították ki a korábbi művelődési házból a Vidékfejlesztési program több mint 50 millió forintos támogatása segítségével. A korszerűsítés során azonban néhány munkát nem tudtak elvégezni,  ezért tavaly ismét pályázatot nyújtottak be. Az eseményen elhangzott, hogy a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően térkő borítású járdát tudtak kialakítani az épület előtt, közel 1,3 millió forintból. Saját források és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közel 20 millió forintos támogatása segítségével pedig felújították a bejáratok burkolatát, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a világítást, új színt kaptak a helyiségek, a színpad függönyét automatizálták, új játékokat vásároltak a gyermekek részére

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt a surdi fejlesztésekről, s hangsúlyozta: a település vezetése mellett mindez a helybéliek munkáját is dicséri. Kiemelte, hogy a zalai településeken összesen mintegy 23 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések ebben a kormányzati ciklusban fejlesztések.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben