Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Minibölcsődével is bővült az óvoda Nagylengyelben
2018.10.02

Szombaton avatták fel ünnepélyesen a település 40 éve működő óvodájának felújított és kibővített épületét.


A felújításra és bővítésre 74 millió forintnyi TOP forrást nyert el pályázat útján az önkormányzat, s ezen felül további 8 millió forint önerőre is szükség volt, hogy minibölcsődével és tornaszobával bővülhessen a 100 éves épület, illetve parkolót is kialakíthassanak. Az óvoda két 20 fős csoport befogadására alkalmas, a bölcsődét pedig heten vehetik igénybe. Scheiber Ildikó polgármester beszédét követően dr. Pál Attila,  a Zala Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a fejlesztéshez és köszönte meg a közreműködők munkáját. Vigh László térségi országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében kiemelte, hogy egy falunak manapság három dolog fontos igazán: a gyerek, a gyerek és a gyerek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben