Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Minibölcsődével is bővült az óvoda Nagylengyelben
2018.10.02

Szombaton avatták fel ünnepélyesen a település 40 éve működő óvodájának felújított és kibővített épületét.


A felújításra és bővítésre 74 millió forintnyi TOP forrást nyert el pályázat útján az önkormányzat, s ezen felül további 8 millió forint önerőre is szükség volt, hogy minibölcsődével és tornaszobával bővülhessen a 100 éves épület, illetve parkolót is kialakíthassanak. Az óvoda két 20 fős csoport befogadására alkalmas, a bölcsődét pedig heten vehetik igénybe. Scheiber Ildikó polgármester beszédét követően dr. Pál Attila,  a Zala Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a fejlesztéshez és köszönte meg a közreműködők munkáját. Vigh László térségi országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében kiemelte, hogy egy falunak manapság három dolog fontos igazán: a gyerek, a gyerek és a gyerek.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben