Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új határvadász laktanya Nagykanizsán
2018.08.23

Ünnepélyes keretek között felavatták szerdán a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezésére szolgáló új épületet.


A közel 7000 négyzetméteres bázis 5,7 milliárd forintból épült fel az Erdész utcában, a volt határőr-laktanya területén. Az átadó ünnepségen a megyei vezetők és a térség polgármesterei mellett Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is részt vett. A Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte az eseményen.

Az ünnepségen elhangzott, hogy  kanizsai intézmény rendszeresített létszáma 309 fő lesz, s  a határrend és a közterületek rendjének fenntartása mellett készenléti szolgálatot is ellátnak majd. Az objektum egyik részében a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgálóhelyiségei, egy mindennapi mozgást elősegítő, korszerű kondicionálóterem és egy elsősegélyszoba, míg a másikban egy garzonszálló kapott helyet. A határvadászok lakhatási problémájára megoldást jelentő épületrészben három szinten összesen 74, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység található, melyek közül kettő mozgásában korlátozott személy elhelyezését is lehetővé teszi. A lakhatást biztosító objektum az állomány kulturált elhelyezésére nyújt lehetőséget, egyben versenyképessé teszi a határvadász hivatást egy olyan térségben, ahol a munkaerőpiacon nagy a verseny a munkavállalókért.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben