Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új határvadász laktanya Nagykanizsán
2018.08.23

Ünnepélyes keretek között felavatták szerdán a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezésére szolgáló új épületet.


A közel 7000 négyzetméteres bázis 5,7 milliárd forintból épült fel az Erdész utcában, a volt határőr-laktanya területén. Az átadó ünnepségen a megyei vezetők és a térség polgármesterei mellett Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is részt vett. A Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte az eseményen.

Az ünnepségen elhangzott, hogy  kanizsai intézmény rendszeresített létszáma 309 fő lesz, s  a határrend és a közterületek rendjének fenntartása mellett készenléti szolgálatot is ellátnak majd. Az objektum egyik részében a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgálóhelyiségei, egy mindennapi mozgást elősegítő, korszerű kondicionálóterem és egy elsősegélyszoba, míg a másikban egy garzonszálló kapott helyet. A határvadászok lakhatási problémájára megoldást jelentő épületrészben három szinten összesen 74, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység található, melyek közül kettő mozgásában korlátozott személy elhelyezését is lehetővé teszi. A lakhatást biztosító objektum az állomány kulturált elhelyezésére nyújt lehetőséget, egyben versenyképessé teszi a határvadász hivatást egy olyan térségben, ahol a munkaerőpiacon nagy a verseny a munkavállalókért.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben