Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új határvadász laktanya Nagykanizsán
2018.08.23

Ünnepélyes keretek között felavatták szerdán a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezésére szolgáló új épületet.


A közel 7000 négyzetméteres bázis 5,7 milliárd forintból épült fel az Erdész utcában, a volt határőr-laktanya területén. Az átadó ünnepségen a megyei vezetők és a térség polgármesterei mellett Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is részt vett. A Zala Megyei Önkormányzatot Bene Csaba alelnök képviselte az eseményen.

Az ünnepségen elhangzott, hogy  kanizsai intézmény rendszeresített létszáma 309 fő lesz, s  a határrend és a közterületek rendjének fenntartása mellett készenléti szolgálatot is ellátnak majd. Az objektum egyik részében a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgálóhelyiségei, egy mindennapi mozgást elősegítő, korszerű kondicionálóterem és egy elsősegélyszoba, míg a másikban egy garzonszálló kapott helyet. A határvadászok lakhatási problémájára megoldást jelentő épületrészben három szinten összesen 74, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység található, melyek közül kettő mozgásában korlátozott személy elhelyezését is lehetővé teszi. A lakhatást biztosító objektum az állomány kulturált elhelyezésére nyújt lehetőséget, egyben versenyképessé teszi a határvadász hivatást egy olyan térségben, ahol a munkaerőpiacon nagy a verseny a munkavállalókért.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben