Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a világháborús emlékművet Bagladon
2018.07.10

Felújítást követően a hétvégén avatták fel ünnepélyesen a település 23 háborúban elesett hősének emlékművét. A Közép- és Kelet-Európai Történelmi és Társadalom KutatásértKözalapítványtól elnyert pályázati támogatásból nemcsak az emlékművet hozták rendbe, hanem az előtt futó járdát is díszburkolatra cserélték.


Az ünnepségen megemlékező beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, aki kiemelte: azok a katonák, akik a bajtársiasság eszméjét vallva , kötelességteljesítés  közben hunytak el, hősök voltak a háború végkimenetelétől függetlenül is .

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben