Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a felújított járdát Kálócfán és Kozmadombján
2018.07.09

A két község közös járdaavató ünnepségén Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: ezen a két településen a járda maga az élet, hiszen valóban az itt élő, itt közlekedő emberek életét mentheti meg, mivel az észak–déli közlekedési folyosó részét képező 86-os úton olyan mértékű a tranzitforgalom, hogy az állandó veszélyt jelent a gyalogosokra, kerékpárosokra.


A továbbiakban elmondta: Egy éve egy kozmadombjai ünnepségen fordultak hozzánk azzal a kéréssel, hogy segítsünk a járda felújításában .  A kérést tolmácsoltuk a kormány felé, így sikerült a költségeket biztosítani. A belügyminisztérium feladatellátási pályázatának támogatásával a 86-os út mellett mindkét községben, teljes hosszában felújították a régi járdát. Szabó András, Kálócfa polgármestere elmondta, mindez 2,2 kilométert jelent. A járda szélessége változó, 100–160 centiméter közötti, attól függően, hogy a telekhatárok éppen mit tettek lehetővé. A beruházás teljes költsége több mint 24 millió forintot tett ki. Kálócfa része 17,5 millió forint, ebből önrészként 2,5 milliót biztosított a község. A kozmadombjai szakasz hétmillió volt, amiből 1,3 milliót állt a település.

– Ez a beruházás azt jelzi, hogy az állam számára minden ember, a legkisebb település is számít – mondta avató beszédében Vigh László országgyűlési képviselő. – Azon dolgozunk, hogy a falvakban élők számára ugyanolyan élettereket, ugyanazokat az egészségügyi, oktatási és közlekedési feltételeket biztosítsuk, amelyek a városokban adottak.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben