Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a felújított járdát Kálócfán és Kozmadombján
2018.07.09

A két község közös járdaavató ünnepségén Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: ezen a két településen a járda maga az élet, hiszen valóban az itt élő, itt közlekedő emberek életét mentheti meg, mivel az észak–déli közlekedési folyosó részét képező 86-os úton olyan mértékű a tranzitforgalom, hogy az állandó veszélyt jelent a gyalogosokra, kerékpárosokra.


A továbbiakban elmondta: Egy éve egy kozmadombjai ünnepségen fordultak hozzánk azzal a kéréssel, hogy segítsünk a járda felújításában .  A kérést tolmácsoltuk a kormány felé, így sikerült a költségeket biztosítani. A belügyminisztérium feladatellátási pályázatának támogatásával a 86-os út mellett mindkét községben, teljes hosszában felújították a régi járdát. Szabó András, Kálócfa polgármestere elmondta, mindez 2,2 kilométert jelent. A járda szélessége változó, 100–160 centiméter közötti, attól függően, hogy a telekhatárok éppen mit tettek lehetővé. A beruházás teljes költsége több mint 24 millió forintot tett ki. Kálócfa része 17,5 millió forint, ebből önrészként 2,5 milliót biztosított a község. A kozmadombjai szakasz hétmillió volt, amiből 1,3 milliót állt a település.

– Ez a beruházás azt jelzi, hogy az állam számára minden ember, a legkisebb település is számít – mondta avató beszédében Vigh László országgyűlési képviselő. – Azon dolgozunk, hogy a falvakban élők számára ugyanolyan élettereket, ugyanazokat az egészségügyi, oktatási és közlekedési feltételeket biztosítsuk, amelyek a városokban adottak.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben