Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zala Megyei Közgyűlés ülése
2018.06.29

A közgyűlést mai ülésén Egri Gyula tű. ezredes, igazgató tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységéről, melyben kiemelkedőszerepet kapott a proaktív hatósági munka és a lakosság felé irányuló preventív kommunikációs tevékenység.


A minél hatékonyabb munkavégzés érdekében megújult a tűzoltó készenléti állomány képzési rendszere, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a gyakorlatorientált képzések, valamint folyamatosan fejlesztik az önkéntes tűzoltó és mentő egységeket, amelyeket egyre inkább bevonnak a mentési munkálatokba. Elmondta, hogy Zala megyében megvalósul a riasztást követő 20 percen belüli kiérkezés, s ezt várhatóan tovább javítja majd, hogy az év második felében Letenyén is befejeződik a katasztrófavédelmi őrs létesítése. Munkájuk elismerésének tekintik a társadalom széles körében érezhető pozitív megítélést, amelyre további hatékonyság javulással és erős preventív tevékenységgel kívánnak továbbra is rászolgálni.

A megyei közgyűlés elfogadta a tájékoztatást.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben