Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zala Megyei Közgyűlés ülése
2018.06.29

A közgyűlést mai ülésén Egri Gyula tű. ezredes, igazgató tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységéről, melyben kiemelkedőszerepet kapott a proaktív hatósági munka és a lakosság felé irányuló preventív kommunikációs tevékenység.


A minél hatékonyabb munkavégzés érdekében megújult a tűzoltó készenléti állomány képzési rendszere, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a gyakorlatorientált képzések, valamint folyamatosan fejlesztik az önkéntes tűzoltó és mentő egységeket, amelyeket egyre inkább bevonnak a mentési munkálatokba. Elmondta, hogy Zala megyében megvalósul a riasztást követő 20 percen belüli kiérkezés, s ezt várhatóan tovább javítja majd, hogy az év második felében Letenyén is befejeződik a katasztrófavédelmi őrs létesítése. Munkájuk elismerésének tekintik a társadalom széles körében érezhető pozitív megítélést, amelyre további hatékonyság javulással és erős preventív tevékenységgel kívánnak továbbra is rászolgálni.

A megyei közgyűlés elfogadta a tájékoztatást.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben