Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kerékpárút a szlovén-magyar határon
2018.03.23

Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen.


 
Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen. A több mint 370 millió forint értékű beruházás a magyar-szlovén Iron Curtain Cycling projekt részeként, a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A tervezett új aszfaltos kerékpározható út hossza 1,9 kilométer Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között.

A rendezvényen részt vett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő, Klemen Potisek, Szlovénia Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Magyar Levente sikertörténetnek nevezte a beruházást és kiemelte, hogy az alapkőletétel és a lendvai főkonzulátus új épületének felavatása is mutatja, hogy Budapestnek mennyire fontosak a szlovén kapcsolatok és a muravidéki magyarok.

Dr. Pál Attila elmondta: a kerékpárút kiépítése a legnagyobb projekt a szlovén-magyar pályázatban, aminek vezető partnere a Zala Megyei Önkormányzat. A beruházás illeszkedik ahhoz a folyamathoz, mely során a magyar gazdaság adta lehetőségeket kihasználva szükséges fejlesztéseket valósíthatnak meg, ilyen lehet még a kerékpárút mellett a Rédics-Lendva közti vasútvonal is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben