Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kerékpárút a szlovén-magyar határon
2018.03.23

Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen.


 
Ünnepélyes keretek között rakták le a Lendvadedes-Dedeskecskés-Lendvahosszúfalu közötti kerékpárút alapkövét tegnap a magyar-szlovén határ közelében, Tenke-hegyen. A több mint 370 millió forint értékű beruházás a magyar-szlovén Iron Curtain Cycling projekt részeként, a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A tervezett új aszfaltos kerékpározható út hossza 1,9 kilométer Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között.

A rendezvényen részt vett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő, Klemen Potisek, Szlovénia Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Magyar Levente sikertörténetnek nevezte a beruházást és kiemelte, hogy az alapkőletétel és a lendvai főkonzulátus új épületének felavatása is mutatja, hogy Budapestnek mennyire fontosak a szlovén kapcsolatok és a muravidéki magyarok.

Dr. Pál Attila elmondta: a kerékpárút kiépítése a legnagyobb projekt a szlovén-magyar pályázatban, aminek vezető partnere a Zala Megyei Önkormányzat. A beruházás illeszkedik ahhoz a folyamathoz, mely során a magyar gazdaság adta lehetőségeket kihasználva szükséges fejlesztéseket valósíthatnak meg, ilyen lehet még a kerékpárút mellett a Rédics-Lendva közti vasútvonal is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben