Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Együtt az M9-es útért
2015.02.11

A zalai polgári politikai erők szerint van egyetértés a nyugat-dunántúli régió tervezett észak-déli gyorsforgalmi útjának nyomvonaláról, s közös fellépésre hívnak mindenkit. Tegnapi sajtótájékozatóján erről számolt be Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Nagy Kálmán alelnök és Gyutai Csaba, Zalaegerszeg alpolgármestere.


A politikusok utaltak arra, hogy már augusztusban született egy egyezség arról, hogy a zalai közéleti szereplők mindenfajta nyomvonalat elfogadnak az M9-es út ügyében és szorgalmazzák a Szombathely-Zalaegerszeg, majd Nagykanizsa közötti összeköttetés megvalósítását. (Mint ismeretes, a lapunkban elindított sorozat is mutatja, az út még terv szinten sem szerepel a 2013-ig tartó uniós fejlesztési tervek között.) Gyutai Csaba tegnap elmondta, a vasiakkal, és a zalai szocialistákkal is egyetértenek abban, hogy Szombathely-Vasvár-Zalaegerszeg- Nagykanizsa lenne a kívánatos irány. Nem lenne jó, ha Körmend felé menne az út, hiszen akkor Zala szélén haladna csak el.

Nagy Kálmán, alelnök beszámolt arról, hogy Zala megye tagja a Közép-európai Tranzit Folyosó szervezetnek, amelynek célja a Balti-tenger és az Adria között közúti kapcsolat megteremtése, így azon dolgoznak, hogy mindez eu-s támogatást kapjon mint nemzetközi fő közlekedési folyosó. Ez használna a mi M9-essel kapcsolatos terveinknek is. A tagországok közlekedési miniszterei márciusban találkoznak egymással. A tét az, hogy a 2013-2020-as tervezési időszakba bekerüljön ez az út.

Manninger Jenő hangsúlyozta, Zalában e lobbifellépéshez minél többen csatlakozzanak.

Szerző: Arany Horváth Zsuzsa
Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben