Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kórusok és szólisták találkozója
2015.02.11

7 kórus és 2 szólista részvételével sikeres és hagyománytermető szándékkal életre hívott egyházzenei fesztivált rendeztek a hétvégén Nagykanizsán a Jézus Szíve Plébániatemplomban. A rendezvényt a Zala Megyei Közgyűlés és a Zala Megyei Közművelődési Intézmény közösen tartotta meg az 1000 éves Zala megye rendezvénysorozatának részeként.


A résztvevők főként zalai kórusok voltak, de a szomszédos horvátországi Csáktornyáról is érkezett egy csapat. Konczér Katalin a Zala Megyei Közművelődési Intézmény igazgatója ünnepélyes köszöntőjében elmondta, hogy a fesztivál további állomása lesz amikor jövő év első felében a zsűritagok egy továbbképzés során mondják  el azokat az információkat a résztvevőknek, hogy melyek a fő útmutatók, útirányok, amelyek a jövő szempontjából feltétlenül fontosak lesznek a hasonló jellegű rendezvények megrendezése kapcsán. Az igazgatónő kihangsúlyozta azt is: a nemzetközi együttműködés egyik elengedhetetlen formája a Mura – Dráva Eurorégióban való közös munkálkodás. Konczér Katalin köszöntőjét 2 nyelven mondta el: a magyar mellett a horvátországi delegációnak anyanyelvükön is tolmácsolta az üdvözlő szavakat.  A fesztivál végén a résztvevő kórusoknak Bánfalvi Péter a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális osztályának vezetője emléklappal és ajándékkal köszönte meg a csaknem 450 fellépő színvonalas munkáját, elődadását. A plébánitemplomban tartott szentmisén a  zsúfolásig megtelt templomban méltóképpen zárták a résztvevők és a vendégek a sikeres nagykanizsai egyházzenei fesztivált. A szervezők külön köszönettel tartoznak a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Boldog Donáti Celesztina Óvodának  azért, hogy támogatásukkal lehetővé tették a csoportok számára az étkezési lehetőséget valamint a kórusok elhelyezését, ezzel segítették a fesztivál lebonyolításának sikerességét. A rendezvényről videofelvétel is készült, melyet azok is láthatnak majd a helyi médiumokban, akik lemaradtak az eseményről.

Zala Megyei Közművelődési Intézmény
Zsuppán Beáta

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben