Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kórusok és szólisták találkozója
2015.02.11

7 kórus és 2 szólista részvételével sikeres és hagyománytermető szándékkal életre hívott egyházzenei fesztivált rendeztek a hétvégén Nagykanizsán a Jézus Szíve Plébániatemplomban. A rendezvényt a Zala Megyei Közgyűlés és a Zala Megyei Közművelődési Intézmény közösen tartotta meg az 1000 éves Zala megye rendezvénysorozatának részeként.


A résztvevők főként zalai kórusok voltak, de a szomszédos horvátországi Csáktornyáról is érkezett egy csapat. Konczér Katalin a Zala Megyei Közművelődési Intézmény igazgatója ünnepélyes köszöntőjében elmondta, hogy a fesztivál további állomása lesz amikor jövő év első felében a zsűritagok egy továbbképzés során mondják  el azokat az információkat a résztvevőknek, hogy melyek a fő útmutatók, útirányok, amelyek a jövő szempontjából feltétlenül fontosak lesznek a hasonló jellegű rendezvények megrendezése kapcsán. Az igazgatónő kihangsúlyozta azt is: a nemzetközi együttműködés egyik elengedhetetlen formája a Mura – Dráva Eurorégióban való közös munkálkodás. Konczér Katalin köszöntőjét 2 nyelven mondta el: a magyar mellett a horvátországi delegációnak anyanyelvükön is tolmácsolta az üdvözlő szavakat.  A fesztivál végén a résztvevő kórusoknak Bánfalvi Péter a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális osztályának vezetője emléklappal és ajándékkal köszönte meg a csaknem 450 fellépő színvonalas munkáját, elődadását. A plébánitemplomban tartott szentmisén a  zsúfolásig megtelt templomban méltóképpen zárták a résztvevők és a vendégek a sikeres nagykanizsai egyházzenei fesztivált. A szervezők külön köszönettel tartoznak a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Boldog Donáti Celesztina Óvodának  azért, hogy támogatásukkal lehetővé tették a csoportok számára az étkezési lehetőséget valamint a kórusok elhelyezését, ezzel segítették a fesztivál lebonyolításának sikerességét. A rendezvényről videofelvétel is készült, melyet azok is láthatnak majd a helyi médiumokban, akik lemaradtak az eseményről.

Zala Megyei Közművelődési Intézmény
Zsuppán Beáta

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben