Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Munkaindító fórum a területrendezésről
2018.04.23

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében, 2018. április 20-án 10.00 órai kezdettel került megrendezésre a Megyeháza Deák Ferenc termében a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításának munkaindító fóruma és a településképvédelmi eszközök készítésével és felhasználásával kapcsolatos szakmai párbeszéd.


A fórumot Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Köszöntőjében beszélt a megyei rendezési terv módosításának céljáról és röviden összefoglalta a közel másfél év eseményeit.

A Miniszterelnökségtől Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár és Kolossa József területrendezési és településügyi főosztályvezető beszéltek az eddig elvégzett és az előttünk álló feladatokról, valamint meghallgatták a résztvevők észrevételeit, válaszoltak a feltett kérdésekre.

Végül Schuchmann Péter, a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításával megbízott PESTTERV Kft ügyvezető igazgatója beszélt a feladat állásáról, valamint a további teendők ütemezéséről az év végéig elkészülő területrendezési tervvel kapcsolatban.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben