Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Munkaindító fórum a területrendezésről
2018.04.23

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében, 2018. április 20-án 10.00 órai kezdettel került megrendezésre a Megyeháza Deák Ferenc termében a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításának munkaindító fóruma és a településképvédelmi eszközök készítésével és felhasználásával kapcsolatos szakmai párbeszéd.


A fórumot Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Köszöntőjében beszélt a megyei rendezési terv módosításának céljáról és röviden összefoglalta a közel másfél év eseményeit.

A Miniszterelnökségtől Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár és Kolossa József területrendezési és településügyi főosztályvezető beszéltek az eddig elvégzett és az előttünk álló feladatokról, valamint meghallgatták a résztvevők észrevételeit, válaszoltak a feltett kérdésekre.

Végül Schuchmann Péter, a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításával megbízott PESTTERV Kft ügyvezető igazgatója beszélt a feladat állásáról, valamint a további teendők ütemezéséről az év végéig elkészülő területrendezési tervvel kapcsolatban.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben