Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Munkaindító fórum a területrendezésről
2018.04.23

A Zala Megyei Önkormányzat szervezésében, 2018. április 20-án 10.00 órai kezdettel került megrendezésre a Megyeháza Deák Ferenc termében a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításának munkaindító fóruma és a településképvédelmi eszközök készítésével és felhasználásával kapcsolatos szakmai párbeszéd.


A fórumot Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Köszöntőjében beszélt a megyei rendezési terv módosításának céljáról és röviden összefoglalta a közel másfél év eseményeit.

A Miniszterelnökségtől Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár és Kolossa József területrendezési és településügyi főosztályvezető beszéltek az eddig elvégzett és az előttünk álló feladatokról, valamint meghallgatták a résztvevők észrevételeit, válaszoltak a feltett kérdésekre.

Végül Schuchmann Péter, a Zala Megyei Területrendezési Terv módosításával megbízott PESTTERV Kft ügyvezető igazgatója beszélt a feladat állásáról, valamint a további teendők ütemezéséről az év végéig elkészülő területrendezési tervvel kapcsolatban.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben