Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult óvoda és bölcsőde Lentiben
2018.03.26

Mintegy 200 millió forintból valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda és a bölcsőde fejlesztése a településen.


Az ünnepségen Horváth László polgármester beszélt a beruházás részleteiről, melynek során a bölcsőde és az óvoda központi épülete átesett egy energiahatékonysági fejlesztésen, majd megújult a csoportszobák berendezése és a játszóudvarok. A bölcsődében a konyha, valamint a szellőzési rendszer vált korszerűbbé, de átalakították a kazánházat is. A fejlesztés kiegészül még a bölcsőde bútorzatának részleges megújításával, továbbá megépült az új kerítés is az intézmények udvarai körül.

Az eseményen részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben