Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult óvoda és bölcsőde Lentiben
2018.03.26

Mintegy 200 millió forintból valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda és a bölcsőde fejlesztése a településen.


Az ünnepségen Horváth László polgármester beszélt a beruházás részleteiről, melynek során a bölcsőde és az óvoda központi épülete átesett egy energiahatékonysági fejlesztésen, majd megújult a csoportszobák berendezése és a játszóudvarok. A bölcsődében a konyha, valamint a szellőzési rendszer vált korszerűbbé, de átalakították a kazánházat is. A fejlesztés kiegészül még a bölcsőde bútorzatának részleges megújításával, továbbá megépült az új kerítés is az intézmények udvarai körül.

Az eseményen részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben