Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új elemekkel bővül a Modern Városok Program
2018.03.10

A Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárcanélküli miniszter zalaegerszegi látogatása során tartott  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Hevesi SándorSzínház felújítása is bekerülhet a Modern Városok Program fejlesztései közé.


A 2022-ig országosan mintegy 3500 milliárd forintból megvalósuló MVP a valaha volt legnagyobb vidékfejlesztési program, amely 2 millió városlakót, az agglomerációkban élőkkel együtt pedig összesen 6.5 millió embert érint – emelte ki a miniszter.

Elhangzott, hogy a rendelkezésre álló összeg nagyobb részét a megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M76-os gyorsforgalmi út megépítése, valamint a Zalaegerszeg és az M8-as út közötti kétszer kétsávos kapcsolat létrehozása teszi ki. A szerződéskötés óta felmerült újabb terveket minden várossal megtárgyalják, ezért érkezett most Zalaegerszegre.

Elmondta, hogy  a Modern Városok Program szerződésében 15 milliárd forintot különítettek el egy intermodális csomópont létrehozására, ám a későbbi tárgyalások során felmerült, hogy ezen összeget más fejlesztésekre csoportosítják át, egyebek mellett erről is egyeztetett tegnap a városvezetőkkel.

 

A Mindszenty József nevével fémjelzett komplex belvárosi turisztikai rehabilitációs program az eredeti terveknek megfelelően, bár az azokban foglaltaknál nagyobb forrásigénnyel szerepel az MVP-ben, ám a kormány kiegészíti az eredeti összeget. Az uszodaberuházás, valamint az alsóerdei sport- és rekreációs központ létrehozása a terveknek megfelelően halad.

Az iparfejlesztések között a logisztikai központ és konténerterminál kialakítását említette, kiemelve: a beruházás második ütemeként az északi ipari parkhoz iparvágányt építenek.

 

Új programpontként szerepel még egy új mentőállomás építése a megyeszékhelyen, amely mintegy 700 millió forintból valósulhat meg, továbbá a TOP-ból kimaradó kerékpárutak felújítása, a belső tehermentesítő út folytatása, új sportcsarnok építése vagy a régi teljes felújítása (ez a támogatás függvénye), és a KISZÖV-székház teljes rekonstrukciója.

 

A zalaegerszegi uszodaberuházással kapcsolatban már kiírták a közbeszerzést, így néhány hónap múlva az alapkőletétellel indulhat a beruházás.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben