Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Tájékoztató a szociális foglalkoztatás esélyeinek növelése c. 1713/2/55 azonosító számú projektről
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat támogatásban részesült a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány a „ A fogyatékos emberek egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban” című programja keretén belül „ Szociális alap- és szakosított ellátást, valamint gyermekjóléti alap- és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó közintézmények akadálymentesítése „ című pályázatán.


A  fenntartónak megítélt támogatási összeg 13 932 740,- Ft.
A projekt teljes költsége 17 415 925,- Ft, amelyből a Zala Megyei Önkormányzat 3 483 185,- Ft önrészt biztosít, amely a teljes költség 20 %-a.

A projekt támogatása a Norvég Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában valósul meg.

A támogatás célja a szociális alap- és szakosított ellátást, valamint gyermekjóléti alap- és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó középületek és a szolgáltatások akadálymentesítésnek elősegítése az önrendelkezés és társadalmi életben való aktív részvétel biztosítása érdekében.

szocfog500_1

Az Akadálymentesítési Koncepció alapján a fenntartó Zala Megyei Önkormányzat pályázatának a célja a Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona rehabilitációs ellátást nyújtó székhelyén a foglalkoztató épület komplex akadálymentesítése.
A projekt keretében megvalósul:
1.) 1 db akadálymentes foglalkoztató létrejötte
2.) 4 db műhelyhez való akadálymentes hozzájutás.
3)  3 új akadálymentesített vizesblokk
3.) 46 fő számára akadálymentes munkahely létrehozása.
5.) Info- kommunikációs akadálymentesítés

A projekt megvalósítására közbeszerzési eljárás során a Kozó József építési vállalkozó nyert megbízást. A szerződés megkötésére 2010. március 18-án került sor, a kivitelezés munkák megindítása pedig 2010. május 13-án megkezdődtek.

szocfog500_2

A munkaterület átadása 2010. március 23.-án valósult meg.
A munkálatok jó ütemben haladnak. Megtörtént a meglévő nyílászárók kibontása, valamint a vizesblokkban a válaszfal, régi aljzat bontása is. Megkezdődött a szennyvíz vezetékek kiváltása, új vezetékek beépítésre kerültek. Az akadálymentesített rámpa kivitelezési munkálatai is megkezdődtek.

A projekt megvalósulása esetén nemcsak az értelmileg, hanem a halmozottan sérült személyek is igénybe tudják venni az intézmény szolgáltatásait, A nehezen mozgó, jelenleg az intézmény szolgáltatásait igénybevevők is kényelmesebben meg tudják közelíteni a foglalkoztatókat.  Súlyos mozgáskorlátozottak esélyegyenlősége megvalósul a rámpa építésével és a vizesblokkok kialakításával, valamint a nyílászárók cseréjével. A beruházás ideje alatt a szociális foglalkoztatás zavartalanul működik az intézményben.

szocfog500_3

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben