Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Nyitott ház akadálymentesítése
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program “Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” c. pályázati kiírás keretében nyert támogatást a zalaegerszegi Nyitott ház Módszertani Intézet komplex akadálymentesítésére.


usz250

A projekt főbb elemei:
– akadálymentes parkolók kialakítása,
– bejárati rámpa felújítása, korlát és járda kiépítése,
– személyszállító lift telepítése,
– akadálymentes wc kialakítása,
– ajtófeliratok, információs táblák és tapintható trékép kihelyezése,
– figyelmeztető és vezető burkolatok, korlátok kialakítása,
– indukciós hurok beépítése.

Az átalakított épület valamennyi fogyatékossági csoport (mozgássérült, látás- vagy hallássérült, értelmi sérült, autista) számára biztosítja az intézmény szolgáltatásaihoz való akadálymentes hozzáférést.

Projekt összköltsége: 25.179.613 Ft

Pályázati támogatás: 21.402.671 Ft

Önerő: 3.776.942 Ft

nyit380

Kedvezményezett: Zala Megyei Önkormányzat – 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.
Közreműködő Szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda – 9400 Sopron, Verő J. u. 1.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.: www.vati.hu

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben