Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megyei foglalkoztatási együttműködés
2016.11.16

A Zala Megyei Önkormányzat konzorciumvezetőként támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 5.1.1-15 azonosító számú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívásra.


A támogatási szerződést aláírását követően, 2016. július 1-től megkezdődött az a közös munka, amelyben konzorciumi partnerként részt vesz a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. is.

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításának hosszú távú célja, hogy a Zala megyére kiterjedően létrejövő és a már működő foglalkoztatási együttműködések tevékenységei járuljanak hozzá a megye gazdasági növekedéséhez, a munkahelyteremtéshez és a vidéki népesség helyben tartásához. Közvetlen célja pedig foglalkoztatási együttműködések képzési és foglalkoztatási programjainak támogatása, tevékenységi körük, eredményességük, hatékonyságuk növelése, a foglalkoztatás helyi szintű akciótervek megvalósításával való bővítése, a hátrányos helyzetű álláskeresők munkához juttatása.

A projekt megvalósításához paktum szervezet felállítására volt szükség, melynek körét a megyei gazdasági, önkormányzati és civil szereplők együttműködő szereplői adják.

A foglalkoztatási együttműködési projekt hatékony és eredményes megvalósításában több mint harminc szereplő vállalt közreműködést. Az együttműködés nyitott, így további szervezetek is jelezhetik csatlakozási szándékukat a jövőben.

20161114_ossz

Az együttműködési megállapodást a konzorciumi partnerek és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamar képviselője írta alá a paktum alakuló ülésén 2016. november 14-én, Zalaegerszegen. A többi szervezet csatlakozási nyilatkozat aláírásával vált az együttműködés részévé.

A paktum a munkaerő-piaci szereplők szerződésben rögzített összefogására jött létre azzal a céllal, hogy előmozdítsák a növekvő és tartós foglalkoztatást, így a gazdaság növekedését a megyében, foglalkoztatást elősegítő programokat valósítsanak meg, összehangolják a megyei szereplők gazdasági és humánerőforrás fejlesztési elképzeléseit, céljait és megoldást keressenek a problémákra,összehangolják a pénzügyi forrásokat a foglalkoztatáspolitikai célok eredményes megvalósításának érdekében.

A finanszírozás alapját a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum” c., TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 kódszámú projekt biztosítja 2021. június 30-ig.

Az aláíró felek a célok megvalósítása érdekében egy olyan finanszírozási rendszer kialakítását kívánják bevezetni, amely összehangolja és egyesíti a foglalkoztatáspolitikai célra rendelkezésre álló önkormányzati, vállalkozói és egyéb helyi forrásokat, a munkaerő-piaci támogatási rendszer lehetőségeit, és minél nagyobb mértékű külső pályázati (hazai és európai uniós) és befektetői forrás megszerzésére törekszik.

tabla

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben