Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei foglalkoztatási paktumok egyeztetése
2017.06.16

A támogatásban részesülő foglalkoztatási partnerségeknek együtt kell működni a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárságával a munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiájának érdekében.


A megyei foglalkoztatási paktumnak szorosan együtt kell működni a helyi és a megyei jogú városi paktumszervezetekkel. Ennek érdekében rendszeresen tartanak egyeztetést a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkársága képviselőinek közreműködésével. A 2017. június 13-i egyeztetésen a NGM-ot a Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya részéről Veres Andrea szakmai irányító projektmunkatárs és Buday Balázs projektmunkatárs, valamint Borsos József tanácsadó képviselte.

A zalaegerszegi paktum részéről Oláh Gábor és Nemes-Juhász Gabriell a Városfejlesztő Zrt., és Hegedűs Márta, a Kontakt nonprofit kft-től, a nagykanizsai paktum részéről Polai György, a keszthelyi paktum részéről Kalotsa Gergely, Vozár Péterné és Lenkainé Pásti Katalin, míg a lenti paktum részéről Fekete Nóra volt jelen.

A megyei paktum képviseletében Pácsonyi Imre megyei alelnök, dr Árok Krisztina főosztályvezető (Kormányhivatal) és munkatársai, Nagy András a ZMV ügyvezetője, dr Mester László megyei főjegyző (ZMÖH), Bali József ügyvezető (ZMTFÜ), valamint a paktum iroda és a projektmenedzsment vett részt a megbeszélésen.

Kovács Károly paktummenedzser a megyei paktum jelenlegi állásáról, együttműködési tervekről tájékoztatta a résztvevőket, míg NGM képviselői a foglalkoztatási projektek országos helyzetéről. A helyi paktumok képviselői pályázataik jelenlegi állását ismertették.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben