Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei foglalkoztatási paktumok egyeztetése
2017.06.16

A támogatásban részesülő foglalkoztatási partnerségeknek együtt kell működni a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárságával a munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiájának érdekében.


A megyei foglalkoztatási paktumnak szorosan együtt kell működni a helyi és a megyei jogú városi paktumszervezetekkel. Ennek érdekében rendszeresen tartanak egyeztetést a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkársága képviselőinek közreműködésével. A 2017. június 13-i egyeztetésen a NGM-ot a Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya részéről Veres Andrea szakmai irányító projektmunkatárs és Buday Balázs projektmunkatárs, valamint Borsos József tanácsadó képviselte.

A zalaegerszegi paktum részéről Oláh Gábor és Nemes-Juhász Gabriell a Városfejlesztő Zrt., és Hegedűs Márta, a Kontakt nonprofit kft-től, a nagykanizsai paktum részéről Polai György, a keszthelyi paktum részéről Kalotsa Gergely, Vozár Péterné és Lenkainé Pásti Katalin, míg a lenti paktum részéről Fekete Nóra volt jelen.

A megyei paktum képviseletében Pácsonyi Imre megyei alelnök, dr Árok Krisztina főosztályvezető (Kormányhivatal) és munkatársai, Nagy András a ZMV ügyvezetője, dr Mester László megyei főjegyző (ZMÖH), Bali József ügyvezető (ZMTFÜ), valamint a paktum iroda és a projektmenedzsment vett részt a megbeszélésen.

Kovács Károly paktummenedzser a megyei paktum jelenlegi állásáról, együttműködési tervekről tájékoztatta a résztvevőket, míg NGM képviselői a foglalkoztatási projektek országos helyzetéről. A helyi paktumok képviselői pályázataik jelenlegi állását ismertették.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben