Legfrissebb hírek


2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei foglalkoztatási paktumok egyeztetése
2017.06.16

A támogatásban részesülő foglalkoztatási partnerségeknek együtt kell működni a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárságával a munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiájának érdekében.


A megyei foglalkoztatási paktumnak szorosan együtt kell működni a helyi és a megyei jogú városi paktumszervezetekkel. Ennek érdekében rendszeresen tartanak egyeztetést a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Államtitkársága képviselőinek közreműködésével. A 2017. június 13-i egyeztetésen a NGM-ot a Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya részéről Veres Andrea szakmai irányító projektmunkatárs és Buday Balázs projektmunkatárs, valamint Borsos József tanácsadó képviselte.

A zalaegerszegi paktum részéről Oláh Gábor és Nemes-Juhász Gabriell a Városfejlesztő Zrt., és Hegedűs Márta, a Kontakt nonprofit kft-től, a nagykanizsai paktum részéről Polai György, a keszthelyi paktum részéről Kalotsa Gergely, Vozár Péterné és Lenkainé Pásti Katalin, míg a lenti paktum részéről Fekete Nóra volt jelen.

A megyei paktum képviseletében Pácsonyi Imre megyei alelnök, dr Árok Krisztina főosztályvezető (Kormányhivatal) és munkatársai, Nagy András a ZMV ügyvezetője, dr Mester László megyei főjegyző (ZMÖH), Bali József ügyvezető (ZMTFÜ), valamint a paktum iroda és a projektmenedzsment vett részt a megbeszélésen.

Kovács Károly paktummenedzser a megyei paktum jelenlegi állásáról, együttműködési tervekről tájékoztatta a résztvevőket, míg NGM képviselői a foglalkoztatási projektek országos helyzetéről. A helyi paktumok képviselői pályázataik jelenlegi állását ismertették.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben