Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


II. Zalai Helyi Termék Karácsony
2017.12.19

A nagykanizsai Medgyaszay Ház adott otthont a TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósítása” elnevezésű projekt keretében tartott II. Zalai Helyi Termék Karácsony – Bemutatónak és Konferenciának.


Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, amelyen a helyi termékek széles választéka mellett számos előadás is elhangzott a témában. Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a jó minőségű helyi terméknek igenis van jövője és ennek vásárlása, előállítása elősegítheti a fiatalok helyben maradását is. Cseresnyés Péter államtitkár többek közt kitért arra, hogy a Mura program egyik hangsúlyos eleme az agrárfejlesztés, így szeretnék ismét beindítani a térségben a bogyós gyümölcsök termesztését, s növelni a különleges gyümölcsök termőterületét, valamint tervezik az élelmiszer-feldolgozás fellendítését.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben