Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megalakult a Zala Megyei Felzárkózási Fórum
2018.02.07

Január 31-én, a Megyeházán megalakult a Zala Megyei Felzárkózási Fórum.


A Széchenyi 2020 program részeként, EFOP-1.6.3-17-2017-00004-es azonosító számmal rendelkező, „Zala megyei felzárkózás politikai együttműködések” címen futó projekt keretében életre hívott szervezet célja megyei szintű együttműködési modellek kialakítása, a tartós szegénységben élők, romák felzárkóztatása, valamint a velük foglalkozó szervezetek hatékonyabb beavatkozásait segítő fejlesztések előmozdítása. Ugyancsak a Felzárkózási Fórum célcsoportjába tartoznak a nők a gyerekek, az idősek és a fogyatékkal élők. A három éves projekt a Zala Megyei Önkormányzat valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Zala Megyei Kirendeltségének konzorciumi együttműködésében  valósul meg.

IMG_1768_

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben