Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zrínyi Miklósra emlékeztek
2023.11.20

Zrínyi élete és tevékenysége címmel nyílt kiállítás Zrínyi Miklós halálának 359. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséghez kapcsolódóan a Mindszentyneum aulájában. Ugyanezen a napon a költő és hadvezér lovasszobránál koszúzással emlékeztek hazánk kiemelkedő történelmi alakjára. Az ünnepség a hagyományőrző egyesületek bevonulásával vette kezdetét, majd Paál István, a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének elnöke mondott köszöntőt. A Mindszenty Gimnázium diákjainak ünnepi megemlékező műsorát követően Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke ünnepi beszéddel emlékezett Zrínyi Miklós életére és munkásságára.


Zrínyi Miklós különleges stratéga volt, európai távlatokban is egyedülálló katonai tehetség, és úgy harcolt a török ellen, mint senki más – fogalmazott.

A megemlékezésen több vármegyei hagyományőrző szervezet helyezett el koszorút, Zalaegerszeg nevében Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Pácsonyi Imre alelnök koszorúzott.

ZM_PI_kosz

Fotók:Seres Péter/www.zalaegerszeg.hu

 

vissza...