Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Paktum konferencia a Megyeházán
2018.12.14

December 12-én Zalaegerszegen, a Megyeházán került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat 2018. évi konferenciája.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában ismertette a 2017. januárjában indult TOP program aktuális helyzetét. Az idei év novemberéig lehívott több mint 254 millió forint pályázati forrásból 33 millió forintot képzésre, 6,7 milliót bértámogatásra, 196 milliót bérköltségre, 18,6 millió forintot pedig a vállalkozóvá válás támogatására fordítottak. A foglalkoztatási paktum többek között az alacsony iskolai végzettségűeket, az ötven év felettieket, a roma származásúakat, a tartós munkanélkülieket, az inaktívakat, valamint a gyesről, gyedről visszatérőket célozza meg. Mindezidáig 313 fő részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban, akik közül 23-an vállalkozóvá váltak, 133 fő elhelyezkedett támogatással, 76 fő vett részt valamilyen képzésben 91 fő pedig „csak szolgáltatásban” részesült.

IMG_3288_20181212_2

Nyitóelőadásában Kiss Tamás Attila, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Stratégiai és Innovációpolitikai Főosztályának Főosztályvezető – helyettese arról is beszélt, hogy a korábbi stagnálás után újra emelkedőben van a kutatás és fejlesztés állami támogatása, de még van tennivaló ezen a téren.

Deák Ferenc, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Közfoglalkoztatási osztályának osztályvezetője a 2018-as zalai munkaerőpiac ismertetése mellett szólt a Zalában megvalósításra kerülő további öt foglalkoztatási paktum eredményeiről, valamint a GINOP pályázatok nyújtotta lehetőségekről is.

Remete Zsuzsanna, a Hétfa Elemző Központ kutatója a megyei foglalkoztatási stratégia aktualitásairól tartott előadást.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben