Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Paktum konferencia a Megyeházán
2018.12.14

December 12-én Zalaegerszegen, a Megyeházán került megrendezésre a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című pályázat 2018. évi konferenciája.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában ismertette a 2017. januárjában indult TOP program aktuális helyzetét. Az idei év novemberéig lehívott több mint 254 millió forint pályázati forrásból 33 millió forintot képzésre, 6,7 milliót bértámogatásra, 196 milliót bérköltségre, 18,6 millió forintot pedig a vállalkozóvá válás támogatására fordítottak. A foglalkoztatási paktum többek között az alacsony iskolai végzettségűeket, az ötven év felettieket, a roma származásúakat, a tartós munkanélkülieket, az inaktívakat, valamint a gyesről, gyedről visszatérőket célozza meg. Mindezidáig 313 fő részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban, akik közül 23-an vállalkozóvá váltak, 133 fő elhelyezkedett támogatással, 76 fő vett részt valamilyen képzésben 91 fő pedig „csak szolgáltatásban” részesült.

IMG_3288_20181212_2

Nyitóelőadásában Kiss Tamás Attila, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Stratégiai és Innovációpolitikai Főosztályának Főosztályvezető – helyettese arról is beszélt, hogy a korábbi stagnálás után újra emelkedőben van a kutatás és fejlesztés állami támogatása, de még van tennivaló ezen a téren.

Deák Ferenc, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Közfoglalkoztatási osztályának osztályvezetője a 2018-as zalai munkaerőpiac ismertetése mellett szólt a Zalában megvalósításra kerülő további öt foglalkoztatási paktum eredményeiről, valamint a GINOP pályázatok nyújtotta lehetőségekről is.

Remete Zsuzsanna, a Hétfa Elemző Központ kutatója a megyei foglalkoztatási stratégia aktualitásairól tartott előadást.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben