Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

25 éves a Zalaszentbalázsi Népdalkör Egyesület
2023.09.25

A jeles évfordulót ünnepelték szombaton a művelődési házban tartott jubileumi műsorral, amelyre Csesztregről, Zalakomárból és a somogyi Szentbalázsról is érkeztek csoportok. Az eseményen Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.


Elsőként Hencsei Margit polgármester köszöntötte és egyben méltatta a negyedévszázados népdalkör tevékenységét, s a közösség életében betöltött fontos szerepét. Kiemelte: mindenki érzi, mekkora érték az, hogy egy civil szervezet 25 évig összetart és mindvégig aktívan működik. Szerepeltek a KÓTA által kiírt népzenei versenyeken, számtalan arany, két aranypáva és a XIII. Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjében szerzett nívódíj tulajdonosai is. A sok sikerben nagy szerepe van a dalkör vezetőjének, Beke Miklósné Valinak, akit a Vass Lajos Népzenei Szövetség díszoklevéllel jutalmazott.

Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke elmondta: a mai világban, amiben a mesterséges intelligencia próbálja átvenni az irányítást az életünk felett, ezért olyan dalköröknek, mint a zalaszentbalázsi különösen nagy szerep jut a hagyományok ápolásában. A dalok megőrzésén túl sokat tehetnek a népdalkincsek átadásban is, hiszen a jövő generációja csak ezekből építkezhet. 

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...