Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Deák Ferenc jogásznap
2023.09.25

Több évtizedes hagyományt követve rendezték meg pénteken a Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznapot. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.


A rendezvényen a múltra is visszatekintő tematikájú előadások mellett főként a jogásztársadalmat foglalkoztató aktuális témák kerültek terítékre. Elsőként dr. Székely Tamás, a Zala Vármegyei Főügyészség vezetője szólt a büntetőeljárásban alkalmazható egyezség intézményéről, aminek lehetőségét a 2018-ban életbe lépett új büntetőeljárási törvény teremtette meg.

Az öt éve hatályos törvénnyel kapcsolatos tapasztalatokról pedig már dr. Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese szólt. A civil szervezetek nyilvántartásba vétele, illetve változásbejegyzési eljárása során tapasztalt jogalkalmazási hibákról dr. Sólyom Péter, a zalai főügyészség főügyészhelyettese beszélt a másfél száz fős hallgatóság előtt. Az ügyészség állatvédelmi tevékenységről dr. Fuchs Mónika, a vármegyei főügyészségi csoportvezető ügyésze tartott előadást.

Fotó: Arany Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...