Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Együttműködés Muravidék és Zala között
2018.06.05

Együttműködési megállapodást írt alá a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Zala Megyei Önkormányzat vezetője tegnap a megyeházán.


Az eseményen Dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke gratulált Horváth Ferencnek országgyűlési képviselővé választásához, majd elmondta: a muravidéki magyarsággal akkor is jó kapcsolatot ápoltunk, amikor a határ fizikailag még megvolt. Bízik benne, hogy most, amikor már nincs meg, és ezen a területen utakat, vasutat tudunk építeni, a kulturális együttműködés mellett a gazdasági élet is tovább fejlődik. Közölte, hogy 100 millió forintból most készül a Zalaegerszeg-Lenti-Rédics-Lendva vasút megvalósíthatósági tanulmánya, amely szeptemberben a magyar kormány elé kerülhet, s ezt követően a kormány forrást biztosíthat az engedélyes tervek elkészítésére. Megemlítette, hogy folyamatban van a Tenke-hegyen átívelő kerékpárút építése is.

Horváth Ferenc kiemelte: a muravidéki magyarság megmaradása szempontjából fontos, hogy már 30 éve szoros kapcsolatban állnak Zala megyével és egyre több zalai településsel. Szólt arról is, hogy az elmúlt években a magyar kormány is sok támogatást nyújtott a Muravidéknek.

A Zala Megyei Önkormányzat évi 1 millió forinttal támogatja a muravidékit. Idén a Zala György emlékév és a nemzeti összetartozás napja programjaira, drámatáborra, a Hevesi-színház lendvai vendégszereplésére és könyvkiadásra fordítják ezt az összeget.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben