Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Együttműködés Muravidék és Zala között
2018.06.05

Együttműködési megállapodást írt alá a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Zala Megyei Önkormányzat vezetője tegnap a megyeházán.


Az eseményen Dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke gratulált Horváth Ferencnek országgyűlési képviselővé választásához, majd elmondta: a muravidéki magyarsággal akkor is jó kapcsolatot ápoltunk, amikor a határ fizikailag még megvolt. Bízik benne, hogy most, amikor már nincs meg, és ezen a területen utakat, vasutat tudunk építeni, a kulturális együttműködés mellett a gazdasági élet is tovább fejlődik. Közölte, hogy 100 millió forintból most készül a Zalaegerszeg-Lenti-Rédics-Lendva vasút megvalósíthatósági tanulmánya, amely szeptemberben a magyar kormány elé kerülhet, s ezt követően a kormány forrást biztosíthat az engedélyes tervek elkészítésére. Megemlítette, hogy folyamatban van a Tenke-hegyen átívelő kerékpárút építése is.

Horváth Ferenc kiemelte: a muravidéki magyarság megmaradása szempontjából fontos, hogy már 30 éve szoros kapcsolatban állnak Zala megyével és egyre több zalai településsel. Szólt arról is, hogy az elmúlt években a magyar kormány is sok támogatást nyújtott a Muravidéknek.

A Zala Megyei Önkormányzat évi 1 millió forinttal támogatja a muravidékit. Idén a Zala György emlékév és a nemzeti összetartozás napja programjaira, drámatáborra, a Hevesi-színház lendvai vendégszereplésére és könyvkiadásra fordítják ezt az összeget.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben