Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Tanulmányút Szlovéniában
2023.06.09

A Spaces4All projekt keretein belül 2023. június 1-jén megrendezésre került egy tanulmányút, melyen a szlovén turisztikai szolgáltatók akadálymentesítésre irányuló gyakorlatait, illetve szükségleteit térképeztük fel szlovén, valamint horvát partnereinkkel közösen.


Elsőként a dobronaki Orchidea Farmon tettünk látogatást, melyet idegenvezető segítségével jártunk körbe. Az épületben működő botanikus kertek akadálymentesek, a kiépített, sík felületű sétányon kerekesszékkel is könnyedén gurultak az érintettek. Az ott dolgozók elmondása szerint egyedül a vak turisták fogadása nem megoldott még teljesen, hozzájuk egy felügyelő jelenléte szükséges.

s406012

 Ezt követően a Passero nevezetű családi vállalkozást tekintettünk meg, amely főként csokoládémanufaktúraként üzemel, de saját maguk által előállított organikus termékeket is árulnak (húsáru, lekvár, tökmagolaj, fagylalt, stb). A családi rezidencián kisbolt, kávézó, fagyizó üzemel, nagyrészt akadálymentes formában. A kávézóba bejutást nehezíti egy lépcsőfok, a jövőben ezen szeretne változtatni a család.

 A következő úticélunk Muraszombatba vezetett, ahol a Hotel Strk vendéglátóhelyet jártuk be. A hotel bejáratához mozgáskorlátozottak számára kijelölt járda vezet fel, illetve részükre a földszinti szobák és a wellness részleg is egytől-egyig akadálymentesítésre került.

vissza...