Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Útfejlesztés Nemespátrón
2023.06.05

Három hegyi útszakasz kapott szilárd burkolatot a közelmúltban a Vidékfejlesztési Program keretében, amelyet pénteken fel is avattak fel Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke jelenlétében.


Győrffy Balázs polgármester elmondta: a fejlesztést a Rigóci-hegyen hajtották végre, ahol akadtak még olyan útszakaszok, melyek nem voltak leaszfaltozva. – A szilárd burkolattal ellátott útszakaszokon korábban traktorral is csak nehezen lehetett közlekedni, ezért mindenképpen megoldást kellett találni a problémára – mondta a településvezető, aki hozzátette: a beruházáshoz 18,5 millió forint pályázati támogatást kaptak, amit 2,5 millió forint önerővel pótoltak ki.

Cseresnyés Péter rámutatott: Nemespátró ebben a ciklusban közel 100 millió forint fejlesztési támogatást tudott lehívni, ami egyértelműen az önkormányzat sikere. A képviselő jelezte egyúttal, hogy utak és járdák rendbetételére további források nyílnak meg hamarosan.

Bene Csaba pedig azt mondta az avatáson, hogy örül minden olyan beruházásnak, amely a vármegyei TOP-os forrásokon túl érkezik Zalába, hiszen a térség kistelepülésein lehet még mit fejleszteni, modernizálni.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...