Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Véget ért a tanév a Ranolderben
2018.06.27

2018. június 23-án szombaton került sor az iskola tanévzáró ünnepségére, majd ezt követően -immár évek óta hagyományosan- a Fő téri templomban nyolcadikasaik búcsúztatására.


Az udvaron zajló tanévzáró keretében az iskola értékeit méltatva fogalmazta meg ballagóknak szánt búcsúgondolatait Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, majd Tál Zoltán atyától kaptak lelki útravalót szünetre készülő diákok. Ezt követően a tanévet röviden értékelte, majd lezárta Őry Gábor igazgató. Beszédében megemlékezett a tanév végén nyugdíjba vonuló kollégákról, Renczesné Berényi Zsuzsanna tanárnőről és Aradvári Lászlóné tanárnőről. A tanévzáró végén a diákok egy verses-zenés kis műsorblokkal köszöntek el végzős tanulóinktól, akiknek megható búcsúztatása szűk keretek közt- szüleik és tanáraik jelenlétében- a Fő téri templomban folytatódott.

IMG_0233__

Az idei tanév végén a megújult Ranolder díjban részesült két nyolcadikos tanuló: Dormán Dóra és Salamon Réka Kitti. A díjat azok a 8. osztályos diákok kapják, akik éveken át nyújtott magas szintű művészeti és közösségi munkájukkal öregbítették az iskola hírnevét.

A Zala Megyei Önkormányzat elismerő oklevelét adta át Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Szijártó Laurának a végzős diáknak példamutató magatartásáért, kiemelkedő közösségi munkájáért és művészeti tevékenységéért.

Forrás: https://ranolderkeszthely.hu

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben