Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Véget ért a tanév a Ranolderben
2018.06.27

2018. június 23-án szombaton került sor az iskola tanévzáró ünnepségére, majd ezt követően -immár évek óta hagyományosan- a Fő téri templomban nyolcadikasaik búcsúztatására.


Az udvaron zajló tanévzáró keretében az iskola értékeit méltatva fogalmazta meg ballagóknak szánt búcsúgondolatait Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, majd Tál Zoltán atyától kaptak lelki útravalót szünetre készülő diákok. Ezt követően a tanévet röviden értékelte, majd lezárta Őry Gábor igazgató. Beszédében megemlékezett a tanév végén nyugdíjba vonuló kollégákról, Renczesné Berényi Zsuzsanna tanárnőről és Aradvári Lászlóné tanárnőről. A tanévzáró végén a diákok egy verses-zenés kis műsorblokkal köszöntek el végzős tanulóinktól, akiknek megható búcsúztatása szűk keretek közt- szüleik és tanáraik jelenlétében- a Fő téri templomban folytatódott.

IMG_0233__

Az idei tanév végén a megújult Ranolder díjban részesült két nyolcadikos tanuló: Dormán Dóra és Salamon Réka Kitti. A díjat azok a 8. osztályos diákok kapják, akik éveken át nyújtott magas szintű művészeti és közösségi munkájukkal öregbítették az iskola hírnevét.

A Zala Megyei Önkormányzat elismerő oklevelét adta át Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Szijártó Laurának a végzős diáknak példamutató magatartásáért, kiemelkedő közösségi munkájáért és művészeti tevékenységéért.

Forrás: https://ranolderkeszthely.hu

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben