Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Nyitórendezvény
2023.04.25

A Spaces4All projekt nyitórendezvényére 2022. április 13-14-én került sor a Vezető Partner (Geodetic Institute of Slovenia) szervezésében Ljubljanában. A kétnapos rendezvény első napja a Közös Titkárság tájékoztatójával kezdődött, melynek keretében Chiara Casarella ismertette az Interreg Central Europe Programmal kapcsolatos tudnivalókat, valamint felhívta a figyelmet az általuk elvártakra és az együttműködés fontosságára is.


Ezt követően a partnerek áttekintették az általános projektmenedzsment feladatokat, majd a kommunikációs előírások is terítékre kerültek egy külön prezentáció alkalmával. Az egyes munkacsomagok tartalmáról a felelős partnerek számoltak be, melynek zárásaként Zala Vármegye Önkormányzata mutatta be a 3. munkacsomagban foglaltakat.

A második nap reggelén a partnerek egy workshopon vettek részt, melynek során az akadálymentesség fogalmát tisztázták és a fogyatékosság típusaival ismerkedtek meg interaktív módon. Ezután következett a sajtónyilvános konferencia, ahol a köszöntőket követően szó esett az európai fogyatékossági igazolványról, az Európai Fogyatékosságügyi Fórum működéséről, Ljubljana akadálymentesített városközpontjáról és az akadálymentes turizmus lehetőségeiről. A rendezvény egy panelbeszélgetéssel zárult, ahol a fogyatékkal élők utazással kapcsolatos tapasztalatairól és a jövőbeni lehetőségekről folyt a diskurzus.

Az esemény városlátogatással végződött, melynek során Ljubljana akadálymentes jó gyakorlatait tekintettük meg.

vissza...