Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Közösségi épület avattak Ortaházán
2023.01.23

Szombaton tartották az ünnepélyes avatását a kívül-belül megújult közösségi háznak, amelynek átalakítására, megújítására mintegy 35 millió forintot fordítottak. Az avatón részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.


Az épület szigetelést és színezést kapott kívül, kicserélték a fűtési rendszer, a helyiségek már külön-külön is fűthetők, megújult a vizesblokk, a konyha és a többi helyiség, valamint új nyílászárókat szereltek be. A pályázati forrás mellett önerőt is hozzátett az önkormányzat a költségekhez, illetve sok segítséget, felajánlást kaptak. Az épület egyben kultúrház, itt található a könyvtár, az imaház és a falugondnok irodája.

Az ünnepségen Rácz József polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek, segítőknek, mindenkinek, aki hozzátett a fejlesztéshez. A következő feladat - jelezte - a közösségi ház környezetének megszépítése lesz.

Cseresnyés Péter gratulált a fejlesztéshez a közösségnek, mely által 21. századi  körülmények között tarthatják a helyi összejöveteleket a házban. Mint mondta: sok mindennek köszönhető, hogy Ortaházán idáig eljutottak. -A közösségek, az emberek azzal tudnak előre jutni, ha a mindennapokat célok kitűzésével, kemény munkával élik meg, s a céljaik érdekében, ha kell összefogva dolgoznak - mondta. A kormányzat úgy döntött már 2010-ben, hogy ahogy a költségvetés megengedi, úgy sok forrást kíván fordítani a vidék Magyarországának fejlesztésére pályázatok, vagy direkt támogatások révén. Kiemelte, hogy a hazai forrásokra építő Magyar Falu Program a kisebb településeknek biztosít lehetőséget, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amiket évtizedek óta nem tudtak. A program, ha szűkebb keretek között is, de folytatódik.

A továbbiakban Bene Csaba alelnök fogalmazta meg ünnepi gondolatait.

A megújult közösségi teret Németh Csaba plébános áldotta meg.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...