Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Zárókonferencia
2022.12.09

2022. november 30-án sor került a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló Dream Road projekt zárórendezvényére Lentiben. Az esemény hibrid módon zajlott – a projektpartnerek fele személyesen, míg a másik fele online vett részt a konferencián.


Elsőként Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet, majd a Vezető Partner képviseletében Robert Celec, a rakicani Oktatási és Kutatási Központ igazgatója osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

dream_20221130_3

A projektről és az elért eredményekről Tamara Muhic, szintén a rakicani Okatási és Kutatási Központ munkatársa számolt be. Ezt követően Orsós Vendel, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, a csapi Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium részéről egy helyi jó gyakorlattal, egy zalai szegregált iskola működésével ismertette meg a jelenlévőket. A következőkben a projekt keretében elkészített Transznacionális helyzetelemzésről és annak konklúzióiról számolt be Daniel Grebeldinger, a román Nevo Parudimos Egyesület munkatársa. A roma közösséggel való együttműködés jó gyakorlatait Atanas Atanasov, a bolgár Amalipe Center for Interethnic Dialogue and Tolerance projektmenedzsere vázolta, végül a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség és a projekt partnerek képviselői a projekt keretében kidolgozott együttműködési stratégiát mutatták be és véleményezték.

dream_20221130_2

A délután folyamán Mikekarácsonyfára látogatott a partnerség, ahol egy rövid egyeztetést követően részletekbe menően megismerkedtek a településen zajló Start Munkaprogrammal, annak történetével és sikerével. Végezetül megtekinthették a partnerek, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik a foglalkoztatás, ugyanis a helyi önkormányzat épületébe érve megnézhették miként dolgozzák fel a programban részt vevő helyi roma lakosok az ősszel megtermesztett zöldségeket.

vissza...