Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

20. évfordulóját ünnepli a Honvéd Kaszinó Hölgyklub
2022.11.20

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja pénteken a kulturális intézmény tükörtermében ünnepelte fennállásának 20. jubileumát. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a klub tagjait és a megjelenteket.


Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója beszédében elmondta: a kaszinó épületében működött az Izraelita Jótékonysági Nőegylet, így a múlt hagyományainak egyfajta újjászületését képviseli a Hölgyklub, a közösség e két évtizedben bizonyította erejét. Ez a kitűnő munka elismerésre méltó, a születésnap csak egy állomás a megkezdett úton.

- A Büki Pálné vezette klub 20 éves lett, és mi tudjuk jól, hogy a húszéveseké a világ - fogalmazott Balogh László polgármester. - Elhatározták, hogy a női lélek és szív erejét felhasználva értékeket és érdemeket plántálnak a 21. századunk kissé szikárrá váló talajába. Nyitott tevékenységükkel, színvonalas és egyedi programjaikkal, városi közfeladatok támogatásával, követendő karitatív munkájukkal és az országban is szinte egyedülálló folyamatosan megszervezett kulturális rendezvényeikkel, együttműködéseikkel rangos helyet vívtak ki a város szívében, színesítve kultúránk térképét.

Majd Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke szólt a megjelentekhez. Kiemelte: egy város, egy megye lehet büszke erre a rengeteg elért eredményre, amivel a Hölgyklub hozzájárult a közösségi élet színesebbé tételéhez. Minden elismerés megilleti Büki Pálnét és a többi hölgyet, hiszen ők együtt sokat tehetnek azért, hogy Kanizsa polgári miliőjű város lehessen.

A több, mint 100 fős pártoló tagság nevében Papp Ferenc, egykori HSMK igazgató is köszöntötte a hölgyklubbot. Szerinte a virtuális világban igenis szükség van a személyes jelenlétet igénylő társaságra, akik példát mutatnak más közösségeknek a társadalmi kohézió erősítésére.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...