Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Szlovén-magyar gazdasági fórum Lentiben
2022.11.18

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Muravidéki Gazdasági Kamarával közösen tartott magyar-szlovén gazdasági fórumot és üzletember-találkozót csütörtökön a Thermal Hotel Balance szállodában. A rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.


A rendezvényen a kétoldalú gazdasági folyamatok létrejöttéhez, megújításához kívántak a szervezők segítséget nyújtani, a prioritások között szerepelt a gépjárműipar, a gépipar, az elektronika és az egészségügy. A fórumon 20 szlovén és ugyanennyi magyar cég, valamint közel 100 üzletember vett részt. 

Először Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszélt arról, hogy az elmúlt évtizedekben a határ menti városok, melyek rendelkeznének gazdasági kisugárzással, nehezen érvényesültek, a kettévágott vonzáskörzetek lehetetlenné tették, hogy gazdasági egységet alakítsanak ki.

Egy-egy gazdasági térség létrejötte könnyebbé, olcsóbbá és biztonságosabbá teszi a kereskedést, ösztönzi a gazdasági növekedést, emeli a jólétet. Azok a térségek, amelyek jó gazdasági kapcsolatban állnak egymással, nem fognak háborúzni sem. A magyar-szlovén gazdasági együttműködés a két kormánynak és az itt élő közösségeknek is érdeke, a rábavidéki szlovén és a muravidéki magyar kisebbség gazdasági tevékenységét tovább erősítik a korábban kialakított együttműködések, amelyek a jövőben még hatékonyabbá válhatnak.

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...