Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Korszerüsítették a pákai szennyvíztelepet
2015.09.08

301 millió forintból újúlt meg a négy települést kiszolgáló szennyvíztisztító.


A beruházás az érintett önkormányzatok részéről nem igényelt anyagi hozzájárulást. A munkálatok fél év alatt lezajlottak és májusban már megkezdődhetett a próbaüzem. A csatornahálózat rekonstrukciójával csökken a szennyvíz elfolyásával járó kockázat, így megelőzhető az érintett területen a felszín alatti víz, illetve a talaj szennyeződése. Az önkormányzati tulajdonban lévő új szennyvíztisztító telepet továbbra is a ZALAVÍZ Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. fogja üzemeltetni.

A megújúlt szennyvíztisztító avatásán a Zala Megyei Önkormányzat részéről Bene Csaba alelnök vett részt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben