Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Korszerüsítették a pákai szennyvíztelepet
2015.09.08

301 millió forintból újúlt meg a négy települést kiszolgáló szennyvíztisztító.


A beruházás az érintett önkormányzatok részéről nem igényelt anyagi hozzájárulást. A munkálatok fél év alatt lezajlottak és májusban már megkezdődhetett a próbaüzem. A csatornahálózat rekonstrukciójával csökken a szennyvíz elfolyásával járó kockázat, így megelőzhető az érintett területen a felszín alatti víz, illetve a talaj szennyeződése. Az önkormányzati tulajdonban lévő új szennyvíztisztító telepet továbbra is a ZALAVÍZ Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. fogja üzemeltetni.

A megújúlt szennyvíztisztító avatásán a Zala Megyei Önkormányzat részéről Bene Csaba alelnök vett részt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben