Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ötven éves a Zalakarosi Fürdő
2015.09.25

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége Közgyűlésének ülése adta a szakmai keretet a jubileumi ünnepséghez, amit két emléktábla avatása kísért.


Magyarország Kormánya részéről Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, míg a Zala Megyei Közgyűlés részéről Bene Csaba alelnök mondott ünnepi köszöntőt, felidézve a fürdő fél évszázados történetét, fejlesztési lehetőségeit.

Zalakaros megyénk egyik nemzetközi hírű gyógyüdülőhelye, a településen eltöltött vendégéjszakák száma meghaladja a fél milliót. A fürdő fennállása óta több mint 27 millió látogatónak nyújtott színvonalas és kellemes kikapcsolódási lehetőséget. A 2012-ben Magyarország Legvirágosabb Városa címet elnyert Zalakaros jelentős szerepet játszik megyénk gazdaságában és hozzájárul szűkebb és tágabb pátriánk gyarapodásához.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben