Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Letették a BOSCH kutató-fejlesztő központjának alapkövét
2022.09.13

Az ZalaZONE Park bővülése újabb jelentős állomáshoz érkezett hétfőn, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében elhelyezték a BOSCH zalaegerszegi kutató-fejlesztő és tesztelő központjának alapkövét. Ezt követően a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központja két új - inkubációs és szállás - épületének ünnepélyes átadójára került sor. A Zala Megyei Közgyűlés részéről Pácsonyi Imre alelnök volt jelen a rendezvényen.


A Bosch csoport Magyarországon tovább erősíti a kutatás-fejlesztési tevékenységét, az új mérnöki kutató-fejlesztő és tesztelő központban a vezetéstámogató rendszerekhez, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztéseket és teszteléseket végez majd. Ezek közé tartozik például a radar- és kamera-alapú rendszerek kivitelezése vagy a LIDAR elvén működő távolságmeghatározás, amely lézer alapú távérzékelésre szolgál. A beruházás 2025 végéig készül el.

A társaság a ZalaZONE mellett elhelyezkedő 10 ezer négyzetméteres telken 2000 négyzetméteres irodaépületet, valamint 1500 négyzetméteres műhelyt alakít ki. A 200 új munkahely létrehozása mellett a ZalaZONE vonzáskörzetében jelenlévő felsőoktatási intézményekkel kíván szoros együttműködést kialakítani, ezt célozza az aláírásra kerülő - az ipar és az akadémiai szektor kapcsolatát szorosabbra fűző - együttműködési szándéknyilatkozat aláírása.

A épületátadón a köszöntő beszédek elhangzása és a szalagátvágása után a hallgatói csapatok fejlesztéseinek megtekintésére is lehetőség nyílt, amelyen a győri egyetemisták is képviseltették magukat. A Formula Student világszerte, egyetemi és főiskolai csapatok számára megrendezett autóversenyek gyűjtőneve, amelyben a hallgatókból álló csapatok együléses versenyautó tervezésben és építésben mérik össze tudásukat. A küzdelem az autó megtervezésén és megépítésén túl, az autó köré felépített teljes üzleti koncepció kidolgozásából, prezentálásából, valamint a projekt működéséhez szükséges anyagi háttér biztosításából áll.

 

vissza...