Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Tanévnyitó a Pannon Egyetemen
2022.09.13

120 első évfolyamos hallgatóval tartották meg a Zalaegerszegi Egyetemi Központ tanévnyitóját hétfő délután. A hallgatókat Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Sifter Rózsa főispán köszöntötte. A Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte az eseményen.


A munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudáshoz jutnak azok, akik a Pannon Egyetemen szereznek diplomát - hangsúlyozta dr. Molnárné dr. Barna Katalin oktatási rektorhelyettes. -A diploma megszerzéséhez minden támogatást megad az intézmény, de a sikerhez a hallgatók aktivitása is szükséges – mondta.

Az itt megszerzett tudás a jövőnket, a túlélésünket biztosítja – hangsúlyozta az egyetemi központ főigazgatója, dr. Németh István, majd így folytatta: - Azt ígérhetjük, hogy élvezetes módon közvetítjük önöknek a tudást. Ez a projektalapú oktatás. Feladatokat, problémákat oldanak meg, akár az életben.

Dr. Palányi Ildikó, a gazdálkodási kar dékánja arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyorsan változó világ kikényszeríti a növekedésorientált szemlélet megváltoztatását is. Erre tekintettel kezdték el kutatni és fókuszba helyezni a vállalati fordulatkezeléseket. A kiszámíthatatlanság nehezíti a döntéshozatalt, megkívánja a gyors reagálást, a rugalmasságot. A Zöld Kampuszon már több mint egy évtizede a gyakorlatban is felkészítik a hallgatókat a felelős gondolkodásra – mondta. Mérföldkő a kar életében ez a nap, hiszen a mechatronikai, illetve gépészmérnök szak mellett idén elkezdődött a tesztmérnökök képzése, mégpedig projektalapon. Ezt dr. Horváth Krisztián, a mérnöki kar dékánhelyettese fogalmazta meg. Dr. Süle Zoltán, a műszaki informatikai kar dékánja arról számolt be, hogy a PE műszaki informatikai karára 346 elsőéves hallgatót vettek fel, közülük 34 kezdi tanulmányait Zalaegerszegen.

A tanévnyitó ünnepségen nyújtották át négy hallgatónak a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ösztöndíját is. Az elsőévesek az eskütételt követően elültették az évfolyam fáját, jelképezve az összetartozást, az egyetemhez kötődést, valamint a Zöld Kampusz fenntarthatósági törekvéseit is.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...