Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Bioszféra Rezervátum Napok
2022.06.22

A Zala Megyei Önkormányzat Bioszféra Rezervátum Napokat szervezett a Riverside projekt keretében összesen három alkalommal Lentiben. A program fő célja az volt, hogy a 2021-ben kihirdetett Ötoldalú Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátummal megismerkedjenek a résztvevők egy természeti élményeken alapuló, ismeretterjesztő gyalogos túrával egybekötött rendezvényen.


Első alkalommal (június 13.) az általános iskola 7-8. évfolyama és a középiskolás korosztály kapott meghívást, míg a következő nap (június 14.) az óvodásokról szólt. Az utolsó eseményen (június 15.) újra az általános iskolások, az 1-6. évfolyam vett részt.

A túraútvonalon érdekes feladatok várták az általános- és középiskolásokat. Elsőként meghallgattak egy rövid előadást a Rezervátum létrejöttéről és főbb jellemzőiről, élővilágáról, majd játékos módon, TippMix és Totó kitöltésével ismerkedtek meg a térség védett virágaival, halfajaival, fafajaival és gyógynövényeivel. Ezt követően szó esett két különleges vízi gerincesről, az európai vidráról és eurázsiai hódról is. Az elhangzott információk alapján a diákok rövid, figyelemfelhívó kampányszövegeket készítettek, melyekkel ösztönözhetik a látogatókat a térség felkeresésére.

Az óvodás korosztály számára más jellegű, koruknak megfelelő program került kialakításra. A zenés-táncos mulatságok mellett vidám játékok várták őket: szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladatok, puzzle kirakás, növények meghatározása, szarvasbogár megfigyelése.

A napok zárásaként mind a diákok, mind a kísérő pedagógusok pozitívan nyilatkoztak az eseményről, hiszen a gyermekek rengeteg ismeretet kaptak élményszerű formában.

vissza...