Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A térségi felsőoktatás társadalmi-gazdasági szerepének erősítése
2015.10.22

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a duális képzések tapasztalataira építve szervezett konferenciát Zalaegerszegen 2015. október 22-én.


A konferenciát Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A konferencia alapjául szolgáló projektet Nagy András ügyvezető igazgató, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetője ismertette.

Ezt követően Szabó Károly, főigazgató és Böröcz Csaba, szakmai főigazgató-helyettes helyettes mutatta be a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tevékenységét és szerepét a duális képzésben. Dr. Birkner Zoltán a nagykanizsai Pannon Egyetem igazgatója a felsőoktatás új lehetőségeiről beszélt. A konferencia programját dr. Háry András, a duális képzésért felelős miniszteri biztos előadása zárta.

20151022_tamop_1024_3

A konferenciát Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének felvezető előadása nyitotta meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben