Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A térségi felsőoktatás társadalmi-gazdasági szerepének erősítése
2015.10.22

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a duális képzések tapasztalataira építve szervezett konferenciát Zalaegerszegen 2015. október 22-én.


A konferenciát Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A konferencia alapjául szolgáló projektet Nagy András ügyvezető igazgató, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetője ismertette.

Ezt követően Szabó Károly, főigazgató és Böröcz Csaba, szakmai főigazgató-helyettes helyettes mutatta be a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tevékenységét és szerepét a duális képzésben. Dr. Birkner Zoltán a nagykanizsai Pannon Egyetem igazgatója a felsőoktatás új lehetőségeiről beszélt. A konferencia programját dr. Háry András, a duális képzésért felelős miniszteri biztos előadása zárta.

20151022_tamop_1024_3

A konferenciát Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének felvezető előadása nyitotta meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben