Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult a pogányvári radarállomás
2015.11.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által üzemeltetett időjárási radarenszer biztosítja az időjárási jelenségek időben történő előrejelzését.


Ez különösen az elmúlt időszakban megfigyelhető heves időjárási jelenségek miatt különösen fontos. Az elmúlt években az OMSZ folyamatosan korszerüsítette a radarhálózatot az országban a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. Így kerülhetett sor a pogányvári időjárási radar felújítására is, melyet 2015. október 30-án avatott fel V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és dr. Radics Kornélia, az OMSZ elnöke.

20151030_poganyvar_PA_1024

A felújított radar átadásán a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke képviselte.

(Fotó: Zalai Hírlap, OMSZ) 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben