Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Együttműködés Szlovéniával
2015.11.11

A lendvai városházán tartott munkamegbeszélést 2015. november 4-én Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, valamint Lendva Község polgármestere mag. Anton Balažek és Horváth Ferenc alpolgármester.


A megbeszélésen fejlesztési célokról, közös pályázatokról és együttműködésről egyeztek meg a gazdaság és a turizmus területén.

Lendva Község polgármestere prioritásként a vasúti összeköttetés fejlesztését és logisztikai háttér megteremtését jelölte meg, mely nagy mértékben befolyásolná és segítené a gazdasági, energetikai (zöld) és turisztikai fejlesztéseket.

Lendva és Zalaegerszeg 2006-tól testvértelepülés és az együttműködést nagyban segíti a közös kultúra, az eddigi és a tervezett közös projektek. A kulturális együttműködés évtizedek óta sikeres, és jó alapot képez az együttműködés más területekre való kiterjesztésére.

Zala megye és Lendva Község számára nagyon fontos a következő uniós fejlesztési ciklus a határon átnyúló együttműködés, a közös programok megvalósítása érdekében. Dr. Pál Attila elmondta, hogy az elsődleges cél, hogy minél több forrást sikerüljön lehívni az uniós alapokból a közös projektekhez, különösen a turizmus és a mezőgazdaság területén, mely új munkahelyek létrehozását is nagymértékben segíti.

(Fotó: lendava.si)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben