Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Együttműködés Szlovéniával
2015.11.11

A lendvai városházán tartott munkamegbeszélést 2015. november 4-én Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, valamint Lendva Község polgármestere mag. Anton Balažek és Horváth Ferenc alpolgármester.


A megbeszélésen fejlesztési célokról, közös pályázatokról és együttműködésről egyeztek meg a gazdaság és a turizmus területén.

Lendva Község polgármestere prioritásként a vasúti összeköttetés fejlesztését és logisztikai háttér megteremtését jelölte meg, mely nagy mértékben befolyásolná és segítené a gazdasági, energetikai (zöld) és turisztikai fejlesztéseket.

Lendva és Zalaegerszeg 2006-tól testvértelepülés és az együttműködést nagyban segíti a közös kultúra, az eddigi és a tervezett közös projektek. A kulturális együttműködés évtizedek óta sikeres, és jó alapot képez az együttműködés más területekre való kiterjesztésére.

Zala megye és Lendva Község számára nagyon fontos a következő uniós fejlesztési ciklus a határon átnyúló együttműködés, a közös programok megvalósítása érdekében. Dr. Pál Attila elmondta, hogy az elsődleges cél, hogy minél több forrást sikerüljön lehívni az uniós alapokból a közös projektekhez, különösen a turizmus és a mezőgazdaság területén, mely új munkahelyek létrehozását is nagymértékben segíti.

(Fotó: lendava.si)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben