Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Elismerés a húsz esztendős Szilvágyért Egyesületnek
2018.12.04

Szombaton ünnepségen köszöntötték a göcseji település időskorú lakóit, valamint megünnepelték a Szilvágyért Egyesület és az annak keretében működő népdalkör húsz esztendős jubileumát.


A szépkorúak ünnepe kapcsán az önkormányzat és a Szilvágyért Egyesület külön köszöntötte a falu legidősebb lakóját, a 91 éves Lukács Istvánnét, s a rendezvényen jelen lévő legidősebb férfit, az 1932-ben született Bertók Bélát.

A Szilvágyért Egyesület és a népdalkör húszéves jubileuma kapcsán dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte a közösség megtartó erejét, de szólt arról is, hogy a falvakban maradásnak olyan feltételein dolgoznak, mint a családtámogatási rendszer vagy az elérhető munkahelyek megléte. A megyegyűlés elnöke ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott az egyesületnek. A köszöntéshez a muravidéki testvérfalu, Völgyifalu népdalköre is csatlakozott.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben