Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Elismerés a húsz esztendős Szilvágyért Egyesületnek
2018.12.04

Szombaton ünnepségen köszöntötték a göcseji település időskorú lakóit, valamint megünnepelték a Szilvágyért Egyesület és az annak keretében működő népdalkör húsz esztendős jubileumát.


A szépkorúak ünnepe kapcsán az önkormányzat és a Szilvágyért Egyesület külön köszöntötte a falu legidősebb lakóját, a 91 éves Lukács Istvánnét, s a rendezvényen jelen lévő legidősebb férfit, az 1932-ben született Bertók Bélát.

A Szilvágyért Egyesület és a népdalkör húszéves jubileuma kapcsán dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte a közösség megtartó erejét, de szólt arról is, hogy a falvakban maradásnak olyan feltételein dolgoznak, mint a családtámogatási rendszer vagy az elérhető munkahelyek megléte. A megyegyűlés elnöke ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott az egyesületnek. A köszöntéshez a muravidéki testvérfalu, Völgyifalu népdalköre is csatlakozott.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben