Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Svéd utazók ismerkedtek Hévíz egészségturisztikai kínálatával
2015.11.24

Újabb állomásához érkezett az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt. 2015. november 2–5. között svéd nyugdíjas szövetségek képviselői látogattak el Hévízre.


A 16 fős csoport az itt tartózkodás során részletesen megismerkedett a település egészségturisztikai kínálatával. A programban a Hévízi Tradicionális Kúra mellett egészségügyi kezelések (állapotfelmérés, fogászati szűrés, gyógymasszázs) is szerepeltek. A tanulmányút keretében a vendégek több hévízi szálloda kínálatába nyerhettek bepillantást, e mellett természetesen ízelítőt kaptak a város és környéke kulturális, aktív turisztikai és gasztronómiai kínálatából.

A vendégek visszajelzései alapján Hévíz egészségturisztikai kínálata vonzó a svéd idősebb korosztályok számára. A tanulmányút résztvevőinek kiemelten tetszett a város hangulata, a turisztikai létesítmények színvonala, illetve az egészségturisztikai szolgáltatások minősége. A turisztikai élmény fejlesztésével kapcsolatban javaslatként fogalmazták meg a svéd nyelven elérhető információkat.

A tanulmányút tapasztalatai értékes információkkal segítik a projekt során létrejövő egészségturisztikai termék kialakítását.

A projekt következő szakaszában, 2015. november 23–26. között a svéd utazók Kovásznára (Románia) látogatnak el. 2016 januárjában pedig a Pannon Egyetem ad otthont a soron következő projektülésnek.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben