Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Svéd utazók ismerkedtek Hévíz egészségturisztikai kínálatával
2015.11.24

Újabb állomásához érkezett az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt. 2015. november 2–5. között svéd nyugdíjas szövetségek képviselői látogattak el Hévízre.


A 16 fős csoport az itt tartózkodás során részletesen megismerkedett a település egészségturisztikai kínálatával. A programban a Hévízi Tradicionális Kúra mellett egészségügyi kezelések (állapotfelmérés, fogászati szűrés, gyógymasszázs) is szerepeltek. A tanulmányút keretében a vendégek több hévízi szálloda kínálatába nyerhettek bepillantást, e mellett természetesen ízelítőt kaptak a város és környéke kulturális, aktív turisztikai és gasztronómiai kínálatából.

A vendégek visszajelzései alapján Hévíz egészségturisztikai kínálata vonzó a svéd idősebb korosztályok számára. A tanulmányút résztvevőinek kiemelten tetszett a város hangulata, a turisztikai létesítmények színvonala, illetve az egészségturisztikai szolgáltatások minősége. A turisztikai élmény fejlesztésével kapcsolatban javaslatként fogalmazták meg a svéd nyelven elérhető információkat.

A tanulmányút tapasztalatai értékes információkkal segítik a projekt során létrejövő egészségturisztikai termék kialakítását.

A projekt következő szakaszában, 2015. november 23–26. között a svéd utazók Kovásznára (Románia) látogatnak el. 2016 januárjában pedig a Pannon Egyetem ad otthont a soron következő projektülésnek.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben