Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zalaegerszegért Díjak átadása
2021.12.20

Az első városként említés 600. évfordulójára emlékező programsorozat zárásaként átadták a Zalaegerszegért Díjakat. Az ünnepi rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő mellett beszédet mondott dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is; a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.


Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter méltatta a nap során megismert zalaegerszegi lokálpatriotizmus városépítő erejét, amelyhez a friss díjazottak is hozzájárulnak kimagasló teljesítményükkel, életútjukkal, Zalaegerszeg iránti elkötelezettségükkel.

A Zalaegerszegért Díjat olyan magánszemélyeknek, szervezeteknek ítélhetik oda, akik a város építésében és környezetvédelmében, a város művészeti, kulturális, oktatási és sportéletében, egészségügyi és szociális szolgálatában, a város önkormányzatában vagy közigazgatásában példaértékűt, maradandót alkottak, tevékenységükkel a város jó hírnevét, presztízsét növelték, öregbítették.

Az idei díjak odaítéléséről a közgyűlés november 18-i ülésén döntött. A képviselő-testület 8 magánszemély és 2 szervezet tevékenységét ismerte el.

Forrás: Zalai Hírlap

 

vissza...