Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Vízközmű szerelőverseny Lentiben
2016.09.30

2010 után újra Zala Megye adott otthont az országos vízközmű szerelőversenynek. A tavalyi nyertes Zalavíz Zrt és a Magyar Vízközmű Szövetség ide versenyének a Lenti Termálfürdő adott otthont.


A versenyzőket dr Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti város polgármestere is köszöntötte.

g2

Az Országos Víziközmű Szerelőverseny a víziközmű szakma egyik legrangosabb rendezvénye, amely évről évre nagy érdeklődésnek örvend. A minőségi vízszolgáltatás értékmérője a fogyasztó elégedettsége. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges a jó szakember. A víziközmű-szerelő szakma legjobbjai találkoztak Lentiben. A Termálfürdő területén rendezett verseny feladatait az életből merítették – ivóvízbekötéshez kapcsolódó feladatokat kellett eredményesen és gyorsan elvégezni. A csapatoknak a szakma minden részletét ismerniük kell, munkájukat pályabírók és zsűri is figyeli.

A megmérettetésre való felkészülésben döntő szerepe van a szolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében végzett mindennapi munkának. A versenyen elért első helyezés egyúttal rangos szakmai elismerés is, mely jelzés értékű a szolgáltatást igénybe vevő felhasználók felé is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben