Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Szociális szakmatámogatási projektnyitó a Megyeházán
2021.11.18

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában működő Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény vezette (7 intézményből, szolgáltatóból, szervezetből álló) konzorcium sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett felhívásra, amely a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátás vonatkozásában területi szakmatámogatási rendszer létrehozására irányul. A projekt nyitórendezvényét csütörtökön tartották, amelyen köszöntőt mondott Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Zimborás Béla a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.


szgyf csop PI

A program további részében a hallgatóság elsőként dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának főosztályvezetője gondolatait ismerhette meg a szakmatámogatásról, ezt követően a szakmatámogatás jelenéről és jövőjéről szólt Kun Gábor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Módszertani Igazgatóságának megbízott igazgatója. Végezetül Ódor Richárd, a konzorciumvezető Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény vezetője előadása hangzott el.

A szakmatámogató hálózat országosan 11 területi egységet alkot, a zalai intézmény ellátási területe Vas és Zala megyét fedi le.

A konzorcium tagjai között vannak, Zala és Vas megyei szolgáltatók, intézmények, állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartók:

•             Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény (gesztor szervezet)

•             Zalaegerszegi Gondozási Központ (konzorciumi tag)

•             Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ Gondozási Központ (konzorciumi tag)

•             Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat (konzorciumi tag)

•             Gondviselés Háza-Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc (konzorciumi tag)

•             Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központja (konzorciumi tag)

•             Bucsuszentlászló Község önkormányzata (konzorciumi tag)

Ez a sokféleség kifejezetten erősíti a konzorcium szakmaiságát.

Fotó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége

 

vissza...