Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megalakult az első munkacsoport a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumban
2016.12.01

2016. november 28-án került sor a Megyeházán az e hónap közepén aláírt Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításában résztvevő öt munkacsoport közül az első, a KKV (kis- és középvállalkozások) munkacsoport alakuló ülésére.


Halász Eszter projektmenedzser megnyitója után Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke vázolta a megyei paktum céljait, tevékenységi körét.
Ezt követően Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozási Alapítvány igazgatója ismertette a KKV munkacsoport céljait. A munkacsoport tagjai a következők: a Vállalkozók Országos Szövetsége – Zala Megyei Szervezet részéről Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Verger Renáta, a Nagykanizsai Szakképzési Centrumtól Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól Böröcz Csaba, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól Halász Eszter, munkacsoport vezető.
A munkacsoport tagjai – rövid bemutatkozás után – kifejtették, hogy mit várnak a kis- és középvállalkozások a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumtól.

20161128_02

A műhelybeszélgetés során szóba került többek között a duális szakképzés helyzete, a zalai vállalkozások bekapcsolódása ebbe a képzési formába, a szakképzésben közreműködő munkatársak képzése. Megemlítették a vállalati innováció fokozásának fontosságát és szó esett a zalai vállalkozások nemzetközi piacra lépésének lehetőségeiről.

Ekler Elemér

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben