Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megalakult az első munkacsoport a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumban
2016.12.01

2016. november 28-án került sor a Megyeházán az e hónap közepén aláírt Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításában résztvevő öt munkacsoport közül az első, a KKV (kis- és középvállalkozások) munkacsoport alakuló ülésére.


Halász Eszter projektmenedzser megnyitója után Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke vázolta a megyei paktum céljait, tevékenységi körét.
Ezt követően Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozási Alapítvány igazgatója ismertette a KKV munkacsoport céljait. A munkacsoport tagjai a következők: a Vállalkozók Országos Szövetsége – Zala Megyei Szervezet részéről Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Verger Renáta, a Nagykanizsai Szakképzési Centrumtól Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól Böröcz Csaba, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól Halász Eszter, munkacsoport vezető.
A munkacsoport tagjai – rövid bemutatkozás után – kifejtették, hogy mit várnak a kis- és középvállalkozások a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumtól.

20161128_02

A műhelybeszélgetés során szóba került többek között a duális szakképzés helyzete, a zalai vállalkozások bekapcsolódása ebbe a képzési formába, a szakképzésben közreműködő munkatársak képzése. Megemlítették a vállalati innováció fokozásának fontosságát és szó esett a zalai vállalkozások nemzetközi piacra lépésének lehetőségeiről.

Ekler Elemér

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben